Tată și fiu, împușcați în cap. Criminolog: Sunt oameni care nu acceptă ideea despărțirii
Dan Antonescu, specialist criminolog, este de părere că în cazul polițistului și copilului găsiți împușcați în cap într-un apartament din Pitești este vorba de o răzbunare între soți, iar copilul de 3 ani și 7 luni a căzut victimă în dezbaterea unui divorț.
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Tronsonul patru din Drumul Expres Craiova-Pitești este aproape gata. Când se va putea circula pe această bucată
A fost descoperit încă un azil al groazei: Trei oameni au fost găsiți la subsol
Autostrada A1 București - Pitești, blocată pe sensul spre Capitală
Cum arată primul lot al Drumului Expres Craiova-Piteşti
Accident pe autostrada A1
Oseminte și monede vechi, descoperite pe șantierul drumului expres Craiova - Pitești
Cazul Pitești. Avocații polițiștilor contestă raportul medico-legal
Legist: Bărbatul din Pitești a murit violent, asfixiat
"Vorbim de o victimă nevinovată, copilul, care a căzut în dezbaterea unui divorț. Am și scris un articol care se chemă managementul divorțului. E o artă a te despărti pentru că sunt oameni care nu acceptă ideea despărțirii. Când la mijloc mai e și un copil, problema e cu atât mai gravă. Din punctul meu de vedere, avem de-a face cu un caz pe care l-am văzut repetându-se de nenumărate ori în ultimii ani. Atunci când avem de-a face cu un divorț, soțul care se crede nedreptățit și vrea să se răzbune pe celălalt, nu-i face rău partenerului de viață și îi face rău celui care îi este cel mai drag acestuia.
Nu e normal ca în perioada aceasta a divorțului, chiar dacă avem de-a face cu doi polițiști, oamenii aceștia au cultura dreptului, a dreptății, a legii, dar atunci când ajung acasă, când rămân simpli oameni, se comportă altfel decât le impune deontologia profesională. Nu mai acționează așa cum cer ei altora să se comporte.
Fusese testat psihologic anul acesta. Aceste teste sunt orientative, nu sunt definitorii pentru comportamentul pe 1 an, 2, 3. După o săptămână, o zi, sau după o lună, pot interveni evenimente, șocuri care le pot modifica comportamentul, reacțiile acestor oameni, și spun că aceste teste sunt bune, dar orientative.
Orice s-a întâmplat, cred că autorul faptei a avut-o în minte. Posibil ca o discuție telefonică sau cine știe ce s-a întâmplat să fi declanșat ce el oricum a avut în minte, dar încerca să și-l reprime," a explicat Dan Antonescu, specialist criminolog.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News