Live

Video Sute de ciobani protestează în fața guvernului. Ei sunt revoltați în urma măsurilor privind eutanasierea oilor

Data publicării:
Sute de ciobani protestează în Piața Victoriei. Ei cer interzicerea eutanasierii oilor și amenința cu blocarea drumurilor din țară. Foto: captură Digi24

Sute de ciobani s-au adunat în Piața Victoriei, în semn de protest față de măsurile luate de autorități pentru a opri extinderea pestei la oi. O delegație a protestatarilor a intrat în Palatul Victoria la discuții și solicită interzicerea eutanasierii oilor în România.

În urma evoluției pestei rumegătoarelor mici în țara noastră, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a acționat pentru a limita răspândirea virusului.

„Atragem atenția asupra activităților ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanță de focarele inițiale și care pun în pericol eforturile de export”, a transmis ANSVSA vineri, 20 septembrie.

Ciobanii cer mai multă libertate în privința transportului de animale pentru comercializare sau reproducere și cer statului să interzică eutanasierea animalelor la nivelul României. O delegație a intrat în Palatul Victoria și negociază solicitările cu un consilier.

Ciobanii au venit pregătiți cu provizii de mâncare și haine de schimb pentru câteva zile și spun că vor rămâne în fața guvernului până când vor fi ascultați. Ei amenința cu blocarea drumurilor de interes național dacă problemele lor nu vor fi rezolvate.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protest al persoanelor nevăzătoare. Ciolacu asigură că nu le vor scădea pensiile și promite rezolvarea problemei în noiembrie

Minerii sunt revoltați după recalcularea pensiilor și amenință cu proteste

Pensionari cu dezabilități, protest în fața Guvernului după recalcularea pensiilor. „Practic li se amputează un drept”

Ciolacu, după ce medicii au cerut în stradă o reformă a sistemului de sănătate: Să se implice ministrul Rafila şi să facă legea

Partenerii noștri