Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție
Șoferii devin ochii din trafic ai polițiștilor. Cei care sunt filmați cu telefonul sau cu o cameră de bord când încalcă legea în trafic ar putea fi amendați. Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne. Romania are în continuare cea mai mare rata de decese în accidente rutiere din Uniunea Europeană.
Polițiștii au venit la ușa Dianei Șoșoacă pentru o amendă
Țepe pe internet cu anvelope de iarnă. Cum vă puteți feri de ofertele-capcană
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Șoferii care conduc agresiv pot fi reclamați online începând de astăzi
Șoferul elvețian autointitulat „nepotul lui Dracula” a fost arestat preventiv
Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
Un polițist sare din mașină și lovește cu pumnii și picioarele un șofer
Momentul în care mai mulți șoferi ridică bariera cu mâna și traversează calea ferată
Explicațiile ministrului Sănătății despre testele antidrog
Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Proiectul va intra în dezbatere publică săptămâna aceasta. Dacă va fi adoptat, șoferii care comit ilegalități în trafic și sunt filmați de alți șoferi cu ajutorul camerelor de bord pot fi sancționați, pe baza acestor probe video.
Condiția este aceea ca șoferii care au realizat filmarea să dea o declarație pe propria răspundere că acele probe video nu au fost modificate.
În ultimii ani au existat mai multe tentative de îmbunătățire a legislației în acest sens, în scopul de a reducere numărul de accidente grave cauzate de teribilism în trafic.
Conform celor mai recente date Eurostat, România este în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente mortale. În fiecare zi, câteva cinci oameni își pierd viața pe șoselele din țata noastră. Sunt 86 de decese anual la un milion de locuitori, dublu față de media UE.
80% dintre victime sunt bărbați, iar pe categorii de vârstă, cele mai multe decese se înregistrează la categorii de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani.
Cele mai multe astfel de accidente grave se înregistrează pe șoselele din orașe.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News