Live

Viral. Doi tineri din Brăila, filmați în timp ce aveau un comportament bizar pe stradă

Data publicării:

Doi tineri din Brăila au fost surprinși pe stradă cu un comportament ciudat. După ce filmul a fost postat pe internet au apărut imediat comentarii care susţin teoria potrivit căreia că tinerii ar fi victimele unui drog de sinteză cu efecte extrem de puternice.

În imagini se poate vedea cum cei doi fac mişcări bizare şi par a nu-şi putea controla corpurile.

Astfel de cazuri au putut fi observate şi în alte oraşe din ţară. Recent, în Turda, alţi doi tineri au fost filmaţi în ipostaze similare.

În septembrie, au apărut mai multe imagini cu tineri prăbuşiţi pe străzile din Câmpia Turzii, după ce ar fi luat drogul „Zombie”

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în octombrie, după publicarea imaginilor cu numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, care s-ar fi aflat sub influenţa drogului „Zombie”. Sesizarea vizează posibila încălcare a unui articol din Constituţie privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au declanşat o anchetă cu privire la această situaţie. Din primele rezultate, se pare că a rezultat că tinerii ar fi consumat un drog nou introdus pe piaţa consumatorilor de droguri din România, extrem de periculos, denumit sugestiv "Zombie".

Drogurile „Zombie” pot da efecte neuropsihice cutremurătoare. Medic: Sinucideri și crime pot avea loc sub influența acestor substanțe

Drogurile „Zombie” pot avea efecte cutremurătoare asupra sănătății fizice și psihice asupra celor care le consumă. Efectele secundare pot fi de-a dreptul înfricoșătoare, ajungând chiar până la convulsii sau comă, explică Tudor Ciuhodaru, medic primar în Medicina de Urgență.

„Povestea nu e chiar nouă. Vorbim de droguri de sinteză, de design, de așa-zisele etnobotanice sau săruri de baie care pot avea efecte importante asupra sănătății. Aici vorbim de realizare de depersonalizare. Efectele neuropsihice și motorii sunt pe primul plan.

Pe de altă parte, vorbim despre efectele cardiovasculare cu tulburări paroxistice de ritm: creșterea tensiunii arteriale. Pe partea de afectare respiratorie hepatică, renală sunt unele dintre acestea care consumate pe cale inhalatorie injectabilă sau injerabilă produc numeroase efecte secundare. Se poate ajunge în comă cu sindrom convulsivant ce necesită măsuri de terapie intensivă, resuscitare polemică”, explică Tudor Ciuhodaru, medic primar în Medicina de Urgență.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Drum reparat înainte de inaugurare. Povestea celor 13 kilometri de asfalt pe care ar fi trebuit să se circule de un an. „Ca la noi!”

Cutremur în România, vineri seara

Două persoane, prinse sub un mal de pământ în Brăila: un bărbat a murit, iar celălalt este în stare gravă

Explozie într-un bloc din Brăila: 40 de adulți și 9 copii au fost evacuați. 16 apartamente și o grădiniță, afectate

Partenerii noștri