Live

VIDEO. Șicanele în trafic, un moft cu consecințe grave. Șoferii sunt greu de pedepsit

Data publicării:

Vieți puse în pericol pentru un moft. Aşa se traduc şicanele şoferilor ce duc, în 80% din cazuri, la accidente, unele foarte grave. S-a întâmplat și luna trecută atunci când un şofer a frânat în repetate rânduri în faţa unui TIR încărcat cu marfă. Şoferul şicanat a trimis înregistrarea la poliţie, însă nu a primit niciun răspuns de la autorităţi, iar bărbatul nu a fost încă sancţionat. Este greu, spun sindicaliştii din poliţie, pentru că astfel de fapte pot fi pedepsite doar dacă sunt observate direct de poliţistul constatator.

A păţit-o Marcel, luna trecută, pe drumul spre Focşani.

Marcel: Circulam pe banda mea regulamentar. Un domn, chiar înainte de intrarea în localitate, mă trezesc cu el în spate, flashuri în disperare ca să mă dau la o parte. Nu aveam unde să mă dau la o parte. M-a depăşit pe stânga, pe interzis, pe linie continuă. Şi după aceea brusc pune frâne. Am trimis un mail la Poliţia Română şi cel mai probabil nu o să se întâmple absolut nimic.

Alţii au ajuns la accident, din cauza unor astfel de şicane.

Șofer: La Lugoj, mi-a pus cineva frână în față la 12 noaptea. A frânat toată coloana. Am plecat la politie pentru că au fost 3 mașini avariate. Se întreceau pe șosea și ne-a frânat în față.

Emil Gâtej, specialist în siguranță rutieră: Intră într-o concurență incredibilă cu ceilalți din jur. În momentul în care trec la acțiune, frânez în fața unui alt șofer, creez un pericol uriaș pentru că e foarte posibil ca acesta să nu știe să reacționeze la așa ceva. 70-80% dintre șicanele din trafic conduc spre producerea unui accident.

Sorin Ene, pilot profesionist: Le recomand celor care sunt prinși în această capcană, să nu dea curs acestei invitații. Timpul de reacție este foarte important, pentru că în momentul în care vezi și poți să preîntâmpini aceste situații, rapiditatea cu care reacționezi este foarte, foarte importantă.

De foarte multe ori, cei indisciplinaţi în trafic, chiar şi filmaţi de ceilalţi şoferi, în timp ce greșesc, scapă nepedepsiți.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol: Este dificil pentru un polițist rutier, care e interceptat de un cetățean și căruia i se sesizează că a fost șicanat în trafic, să explice că nu poate lua măsurile legale pentru că nu a constatat el fapta.

Totuşi, unii şoferi nu văd pericolul şi cred că trebuie să răspundă în trafic cu aceeaşi monedă.

Reporter: Șoferi nervoși în trafic ați văzut?
Șofer: Sunt destui. De la aglomerație, trafic.
Reporter: E normal să pui frână brusc în fața altui șofer?
Șofer: Dacă și altul pune în fața ta, e normal.
Șoferiță: Eu sunt o persoană destul de calmă în trafic. Am o părere destul de proastă despre traficul din București. Lumea este pe grabă întotdeauna.

În prezent există o iniţiativă legislativă pentru ca poliţiştii rutieri să poată să sancţioneze astfel de fapte în baza unor filmări.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie a sancţionat companiile naţionale de transport aerian şi maritim ale Iranului pentru transferul de rachete către Rusia

Oligarhii Rusiei și elitele politice de la Kremlin călătoresc în toată lumea cu pașapoarte diplomatice „așa cum decide” Putin

UE are dovezi „convingătoare” că o fabrică din China produce în secret drone pentru Rusia

Viktor Orban cere ca UE să-și regândească sancțiunile împotriva Rusiei. Care sunt motivele invocate de premierul maghiar

Partenerii noștri