VIDEO. Oameni în scaune cu rotile, umiliți după ce au fost luați „pe sus” și urcați în tren de angajați de la CFR Craiova
Imagini revoltătoare surprinse în gara din Craiova. Două persoane aflate în scaun cu rotile sunt urcate cu greu într-un vagon care are rampă specială pentru persoanele cu dizabilități. Numai că aceasta nu este folosită, iar mai mulți lucrători CFR îi ajută să urce în tren. Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare.
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Condițiile în care Klaus Iohannis ar demisiona din funcție. Ce a răspuns președintele
Zile de doliu la Timișoara în amintirea eroilor căzuți în Revoluția din 1989. Mărturiile revoluționarilor
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
CFR Călători a transmis care sunt variantele pentru o persoană cu dizabilități dacă vrea să călătorească cu trenul. Poate avea acces în vagon direct, dacă peronul este unul înalt, așa cum sunt cele din Gara de Nord. De asemenea, poate avea acces cu ajutorul unei rampe, însă la nivel național există doar 4 astfel de rampe. O altă modalitate ar fi punerea în funcțiune a unui lift care se află în dotarea vagoanelor speciale. Iar ultima variantă, care a fost aplicată și în această situație, angajații le ridică pur și simplu și le urcă în vagon.
CFR Călători a deschis un dosar de cercetare pe raza regionalei CFR Craiova pentru a verifica circumstanțele în care a avut loc evenimentul și de ce nu a fost aplicată o altă variantă.
Potrivit CFR Călători, persoanele cu mobilitate redusă trebuie să completeze un formular cu cel puțin 48 de ore înainte de plecare pentru a beneficia de una dintre aceste variante de acces în vagon.
La nivel național, sunt în total 83 de automotoare și vagoane care dispun de facilități pentru persoane cu dizabilități.
Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului: Este o situație umilitoare. CFR, companie în subordinea Ministerului Transporturilor, ar trebui să respecte toate normativele de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități și, în egală măsură, Autoritatea pentru persoanele cu dizabilități ar trebui să vegheze și să monitorizeze asupra acestor aspecte. Avem de-a face și cu resursa umană care trebuie să prezinte disponibilitate și să sprijine oamenii. Acest lucru există cu siguranță înscris în fișa de post a acelor angajați, trebuie să sprijine persoana cu dizabilități pentru a accesa mijlocul de transport. Nu există niciun fel de țară un serviciu specializat pentru persoanele cu dizabilități, ci conductorul sau vatmanul trebuie să sprijine persoana cu dizabilități.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News