Live

Un pensionar din Prahova va primi 6.569 de lei în plus după recalcularea pensiilor

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

86% dintre pensionarii din județul Prahova au beneficiat de majorări după recalculare, cea mai mare majorare fiind în cuantum de 6.569 de lei, a spus vineri directorul Casei Judeţene de Pensii, Viorel Călin.

„Prahova este judeţul cel mai mare număr de pensionari din ţară. Este un judeţ care a fost şi este în continuare puternic industrializat, drept pentru care, dacă la nivel naţional există o majorare în procent de 80% din totalul pensiilor recalculate în Prahova, acest procent este puţin mai mare. Deci, în principiu, din cei 187.000 de pensionari pentru care s-au emis decizii de recalculare, 86% au beneficiat de o majorare la pensie sau urmează zilele următoare chiar să primească pensia deja recalculată. Ceilalţi rămân cu pensiile nemodificate, adică pensia pe care au încasat-o în luna august o vor primi şi luna septembrie”, a spus Viorel Călin într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Prahova.

Suma cea mai mare pe care a primit-o la calculare un pensionar din judeţul Prahova este de 6.569 lei.

„Din cei 86%, 44% au primit o majorare de până la 500 de lei, 30% au primit sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, 22% sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei şi un procent de 3,2% au primit o majorare de peste 2.000 de lei. Cu caracter informativ, (..) cea mai mică majorare este de ordinul a câţiva lei, în timp ce suma cea mai mare pe care a primit-o un pensionar în judeţul Prahova este de 6.569 de lei. Deci sunt pensionari care au primit sume destul de importante”, a mai spus Călin.

Directorul Casei de Pensii Prahova a menţionat că mii de persoane s-au adresat instituţiei pentru informaţii.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românii cu pensii sub 3.000 de lei ar putea cere gratuit adeverințele de venit pentru recalculare

Val de procese după recalcularea pensiilor. Oamenii reclamă calcule greșite: „Din 43 de ani s-au scăzut 25 și le-a dat 13, deși ies 18”

Doi bărbați din Prahova, care aveau ordine de protecție unul împotriva celuilalt, au fost prinși la furat împreună

Șase copii din Prahova au furat o mașină și au condus-o pe rând, provocând un accident

Partenerii noștri