Un milion de români sărbătoresc astăzi Paştele Catolic
Un milion de români sărbătoresc Paştele Catolic. Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti a fost plină de credincioşi, veniţi să ia parte la Vigilia Pascală. În timpul slujbei, ei au asistat la aprinderea Lumânării Pascale şi au luat din focul binecuvântat, pentru a duce bucuria învierii Domnului acasă.
Iohannis și soția sa participă la slujba de Înviere la Sibiu
Papa, mesaj pentru Ucraina de Înviere
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Slujba a început cu ritualul de binecuvântare a focului şi aprinderea Lumânării Pascale în faţa Catedralei Sfântul Iosif din Capitală. Lumina a fost împărţită apoi credincioşilor.
Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu a citit Vestirea solemnă a Învierii.
Arhiepiscopul Ioan Robu: Să medităm cum odinioară Dumnezeu a izbăvit poporul său, iar în vremurile din urmă l-a trimis pe fiul său ca răscumpărător.
Cu puţin timp înainte de miezul noptii, au bătut clopotele din nou, după o tăcere de trei zile.
-Ca în fiecare an, atmosfera este emoţionantă, mai ales aici, la catedrală şI acest an este cu totul special, pentru că ne pregătim şi de vizita sfântului părinte.
-Este o sărbătoare a Învierii care te înalţă.
-Atmosfera de la această slujbă a fost ca întotdeauna - caldă, şi nu ştiu cum să mai spun dar îţi e ceva care nu poţi să exprimi în cuvinte.
Iar in jurul orei 1.00 toti credincioşii, îndrumaţi de preoţi şi de Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, au mers în procesiune in jurul catedralei.
-Am venit împreună cu sora mea şI cu cumnatul şi cu copiii. Sunt ortodoxă şI i-am botezat catolic. Sărbătorim şi Paştele catolic şi Paştele ortodox.
Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Catolice: Exact cum trăiesc familiile ortodoxe Paştele, la masă cu prietenii, aşa îl trăiesc şi catolicii. De aceea, ne regăsim mai degrabă celebrând Paştele în ceea ce ne pune împreună în jurul mesei, chiar dacă Paştele din punct de vedere liturgic, îl putem sărbători la o distanţă de o săptămână sau chiar de două săptămâni cu Biserica Ortodoxă.
Pentru că Paştele, adică Învierea Fiului lui Dumnezeu a avut loc, aceea este o dată şi pentru totdeauna.
După slujba care a durat două ore, credincioşii s-au îndreptat spre casele lor cu lumina pascală.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News