Terapia cu animale pentru copiii cu autism, o certitudine
Două dintre principalele instituţii ale statului român, sediul Guvernului şi sediul Preşedinţiei, au fost luminate în albastru, aseară. A fost modul prin care s-a marcat Ziua Mondială pentru conştientizarea autismului. Însă, atunci când vine vorba despre un ajutor concret, statul pare incapabil să-l ofere. Nu există statistici clare şi nici programe destinate celor cu autism. Mult mai active sunt organizaţiile nonguvernamentale, care oferă asistenţă şi chiar terapie cu animale.
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Vânătoarea de cadouri în prag de sărbători. Cum să eviți jucăriile care pot pune în pericol siguranța copilului tău
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
VIDEO. Scene șocante pe autostradă: Doi copii au fost proiectați din mașină, în mijlocul traficului, după un accident
Momentul în care un urs a încercat să atace un om în Bușteni. Acesta a fost salvat de câinele său
Nepoata lui Belousov își imploră unchiul să nu mai ucidă copii ucraineni
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Maia, un golder retriever în vârstă de de patru ani şi jumătate, a fost antrenată pentru a-i ajuta pe copiii care suferă de tulburări din spectrul autist.
Diana Batorii, Clubul câinilor utilitari: Pe ea am început să o antrenez de mică, şi am observat anumite chestii la ea. Că e foarte cuminte, e foarte sociabilă cu copiii, şi am început cursul de dresaj. Un câine nu judecă, va fi sincer şi te va asculta, va fi acolo. Avem copii care nu vorbeau cu nimeni, nu erau sociabili şi în contact cu câinele au învăţat să relaţioneze şi cu cei din jur... am avut copii care în terapia cu căţei au spus primele cuvinte.
Interacţiunea cu animalele îi ajută aproape de fiecare dată pe copiii bolnavi, cu toate că niciun caz nu se aseamănă cu altul.
Liana Kobylinska, medic specialist psihiatrie pediatrică: Un deficit de interacţiune socială, tulburări pe partea de limbaj, și prezența unor mişcări repetitive. Peste 150 de cauze genetice, de modificări în ADN-ul uman, care se asociază cu tulburări din spectru autist.
În România, nu există un registru unic cu toate cazurile, dar unele centre de psihiatrie din Capitală au făcut de-a lungul anilor propriile liste.
Liana Kobylinska, medic specialist psihiatrie pediatrică: Echipa de la spitalul Obregia a publicat un studiu în 2016 care ne spune că numarul copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist şi internat în secţia de psihiatrie a copilului din ObregIa a crescut de aproximativ de zece ori din 1990 până în 2014.
Şi la spitalul de psihiatrie Titan, erau în anul 2016 de trei ori mai multe persoane diagnosticate cu astfel de tulburări faţă de 2014.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News