Strada cu cele mai multe treceri de pietoni
Exces de treceri de pietoni pe o stradă din Suceava. Pe o distanţă de nici 300 de metri, constructorul care a modernizat strada a simţit nevoia să marcheze 9 zebre. Locuitorii din zonă spun că trecerile nu ar fi aprobate de poliţie.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Pavel locuiește pe această stradă de 21 de ani. De tot atâţia ani și-a dorit să o vadă şi asfaltată. Visul său îndeplinit a venit la pachet, însă, cu nu mai puţin de 9 treceri de pietoni.
Pavel Hreamătă: Suntem cei mai tari din Europa! Cum să fie? Că ne place, că nu ne place, e bine că s-a făcut. Că i-a dat cu sacâz și a făcut 9 treceri de pietoni... Noi avem 23 de case.
Străduţă măsoara doar 300 de metri lungime.
Localnic: A irosit vopseaua mai mult degeaba.
Localnic: Nu se justifică sub nici o formă.
Localnic: Le-au făcut fără rost.
Localnic: Mi se pare că e făcută cam în bătaie de joc.. Sunt prea multe, strada asta nu-i așa de circulată.
Nu doar zebrele prea multe sunt o problemă, ci şi trotuarele. Sunt foarte înguste, iar pe unele porțiuni nu se poate circula pentru că stâlpii au fost lăsați sau "uitaţi" în mijloc.
Pavel Hreamătă: Păi cum să treacă? Poate să treacă cineva pe aici? Cum să treacă? Eu dacă sunt singur mă duc pe stânga, dar dacă vine o femeie cu un căruţ, cu un copil mic, da? Păi aia ce face? Ia căruțul în brațe și-l dă jos.
Polițiștii susţin că proiectul nu are avizul lor şi spun despre constructor că ar fi făcut totul de capul său.
Corina Dumitraș, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Polițiștii au comunicat constructorului deficiențele constatate aplicând totodată sancțiuni contravenționale pentru efectuarea de lucrări fără avizul poliției rutiere și nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor.
Întreaga situaţie bizară are, însă, şi o explicaţie.
Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava: Explicația proiectantului este că este o stradă cu foarte multe case, cu intersecții și e normal, conform spuselor acestuia, pentru siguranța pietonului să traverseze în locuri special marcate.
Strada a fost modernizată cu fonduri proprii ale primăriei, iar lucrările care s-au întins pe durata a 3 ani au costat peste 250.000 de lei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News