Soția lui Dacian Cioloș vrea introducerea mindfulness în programa școlară. Ce presupune acest concept
Valerie Cioloș, soția președintelui PLUS, Dacian Cioloș, dorește introducerea educației de mindfulness în școlile din România. Ea amintește de presiunea la care sunt supuși copiii, de la probleme personale până la goana după note bune și menționează că mai mult de 50% din afecțiunile de sănătate mintale au rădăcinile înainte vârstei de 12 ani.
„Stresul și anxietate la copii sunt o dură și tristă realitate. În Australia un copil din 7 are cel puțin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media. Mai mult de 50% din condițiile de sănătate mintale își iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani. A introduce Mindfulness în programa scolară este o modalitate de a adresa această realitate și de a dezvolta abilitățile relaționale și de rezilienta la viitori adulți”, a scris Valerie Cioloș, pe Facebook.
Mindfulnessul este un concept nou în România, dar extrem de întâlnit şi folosit în Marea Britanie sau Statele Unite. În România, există o singură școală privată unde elevii îşi încep ziua cu ora de mindfulness.
Mindfulness este un concept în plină ascensiune. Milioane de copiii din întreaga lume sunt pregătiţi pentru viitor prin tehnici de conştientizare. Sa fii „mindfull" înseamnă să fii prezent, organizat, relaxat şi mai ales conectat la realitate.
Conceptul de mindfulness derivă din tehnicile budiste de meditaţie şi a fost introdus in lumea occidentală de Jon Kabat-Zinn, un psihoterapeut care spune că meditaţia îi ajută pe oameni să scape de stres, anxietate, şi ameliorează diferite boli.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News