Șoferii bucureșteni pornesc cu teamă la drum. 70% dintre ei spun că au fost agresați în trafic
Traficul din Capitală e o junglă, așa că nu este de mirare că peste jumătate dintre şoferi pornesc cu teamă la drum. Un sondaj al Poliţiei arată că mai mult de 70% dintre şoferi spun că au fost agresaţi măcar o dată. Amenzile se dau rar, pentru că agresorii pot fi sancționați doar dacă sunt prinși în fapt. S-a încercat înăsprirea pedepselor, dar fără efect. Un proiect de lege care prevede suspendarea permisului pentru 3 luni stă blocat de anul trecut în Senat.
Tipologia şoferului agresiv este descrisă într-un studiu realizat de autorităţi. De cele mai multe ori, este bărbat şi are între 18 si 25 de ani. De regulă, conduce o maşină extrem de puternică.
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Operaţiunea „Ghost Gun”
Șoferii care conduc agresiv pot fi reclamați online începând de astăzi
Șoferul elvețian autointitulat „nepotul lui Dracula” a fost arestat preventiv
Bătaie în mijlocul străzii, după un conflict în trafic în Timișoara. Momentul a fost surprins de camere
Hairstylistul vedetelor a făcut scandal în trafic. Cum se apără Bassam Dabbas
Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
Un polițist sare din mașină și lovește cu pumnii și picioarele un șofer
Peste 70% dintre şoferi spun că au fost măcar o dată agresaţi verbal sau ameninţaţi. Mai bine de jumătate dintre ei ies cu teamă în trafic.
-În fiecare zi întâlnesc şoferi nervoşi. Stresul din oraşul ăsta este foarte bine cunoscut.
-Ne grăbim, nu avem timp. E prea scurt timpul, facem o groază de lucruri şi suntem din ce în ce mai agitaţi şi mai nervoşi inclusiv în trafic, la munca, acasă... peste tot.
Sorin Ene, pilot profesionist: Important este ca în momentul în care ajungem cu nervii întinşi la maximum să nu ne lăsăm atraşi în această capcană periculoasă. Poate pe moment ne descărcăm nervii, dar pe termen lung nu fac decât rău, pentru că ajung la agresiuni fizice, agresiuni asupra bunurilor.
Jeni Chiriac, psiholog: Stresul cotidian, presiunea de a ajunge dintr-o parte în alta, tensiunea acumulată, toate acestea nu fac decât, pe tipologiile cu probleme de stăpânire, să alimenteze şi să crească predictibilitatea sensibilităţii lor la comportamente reactive exagerate.
Astfel de încălcări ale Codului rutier sunt rar sancţionate, pentru că şoferii necivilizaţi pot fi amendaţi doar dacă sunt surprinşi de un poliţist.
Cosmin Andreica, lider sindical Europol: Au existat de-a lungul timpului o serie de propuneri de modificare a Codului rutier, în sensul în care celor care se comportă agresiv în trafic, în afară de contravenţie, să li se suspende permisul de conducere pe o perioadă de timp.
În prezent, cei care se manifestă agresiv în trafic riscă sancţiuni de maximum 20 de puncte amendă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News