Românii, printre cei mai stresați europeni
Românii sunt printre cei mai stresaţi europeni, potrivit studiilor, iar consecinţele se văd în starea de sănătate: suntem din ce în ce mai bolnavi. Ce este de făcut aflăm din rubrica „Tinerețe fără bătrânețe”, pe care ne-o aduce Izabela Pănescu.
Pericolul depresiei de Crăciun. Cum putem să înfruntăm haosul și stresul de sărbători
Românii muncesc prea mult și neglijează viața de familie
Noii deputați s-au rătăcit pe holurile Parlamentului
„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Izabela Pănescu: Orice am face, stresul este prezent în viața noastră. Nu avem cum să îl eliminăm, dar putem învăța cum să reacționăm în fața situațiilor care ne îmbolnăvesc fără să ne dăm seama. Iată ce ne recomandă psihologii.
Monica Burcea, psihoterapeut: Suntem un popor stesat şi pe măsură ce trece timpul şi provocările sociale sunt din ce în ce mai mari şi stresul nostru creşte.
Potrivit cercetărilor, șase din zece români sunt afectaţi de stres. Ritmul vieţii este extrem de alert acasă, la birou şi pe stradă, iar expunerea prelungită la factorii de stres ne poate îmbolnăvi.
Monica Burcea, psihoterapeut: Ne putem aştepta la căderea părului, la o digestie dificitară, la un tranzit intestinal deficitar şi multe alte probleme pe care aparent avem tendinţa să le trecem cu vederea, care neluate în seamă se pot agrava pe măsură ce trece timpul.
Gaspar Gyorgy, psihoterapeut: Distresul este stresul negativ care înseamnă că eu am depăşit oarecare prag al resurselor mele şi de aici încolo mă duce în cădere.
De aceea, avem la îndemână câteva trucuri.
Monica Burcea, psihoterapeut: Trebuie să ne oprim să ne retragem, să ne oferim o variantă de reîncărcare a bateriilor, adică să ne odihnim mai mult să dormin mai mult să ne alimentăm corespunzător, să ne hidratăm și să privim şi partea plină a paharului. Pot fi nişte idei de început astfel încât să nu ajungem să suferim şi să petrecem mult timp încercând să ne redobândim sănătatea pe care am pierdut-o.
În plus, şedinţele de consiliere ajută atunci când nu mai faceţi faţă singuri situaţiei.
Izabela Pănescu: Este important și să ne dăm seama ce anume aduce stres în viața noastră. De exemplu o situație rămasă nerezolvată ne poate consuma pe interior. Vom mai aborda acest subiect atât la Digimatinal, cât și la emisiunea Tinerețe fără bătrânețe, pe care vă invit să o urmăriți în fiecare duminică de la ora 10.30.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News