Live

Românii își plătesc tot mai greu facturile curente

Data publicării:
Românii se împrumută sau amână cheltuielile pentru a trăi de la o lună la alta. FOTO: Digi24

Românii plătesc tot mai greu facturile curente. Cele mai recente date de la Statistică arată că 32% dintre gospodăriile din România rămân în urmă repetat cu plata întreţinerii sau a utilităţilor. 

Roxana Vântu, jurnalist Digi24: Cele mai frecvente întârzieri au fost la plata energiei electrice - este cazul a 51 la sută dintre restanţieri.

Urmează apoi întreţinerea locuinţei, jumătate dintre aceştia au probleme în a respecta termenul de plată.

Şi doar 17% dintre gospodăriile care rămân în urmă cu plata dărilor depăşesc ziua de plată a ratelor bancare.

Datele statistice arată că două din cinci gospodării suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente.

Dar de câţi bani au nevoie familiile din România pentru a suporta aceste cheltuieli? Aproape 20 la sută dintre gospodării spun că pot acoperi cheltuielile curente cu un venit net lunar cuprins între o mie 500 de lei şi 2000 lei. Iar o treime consideră că suma necesară ar trebui să fie chiar mai mare de 3000 de lei lunar.

În general, tendinţa este de creştere a ponderii gospodăriilor care admit că au nevoie de un venit tot mai mare pentru a face faţă cheltuielilor. Iar pentru asta, 8% dintre familii apelează la împrumuturi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se impozitează câștigurile la loto sau la alte jocuri de noroc. Se plătește taxă și pentru veniturile obținute din pariuri sportive

Facturile la curent s-ar putea dubla după ridicarea plafonării de la 1 aprilie 2025. Ce explicații a oferit Sebastian Burduja

Teama de concediere, marea frică a angajaților români. Studiu: Șeful, principalul stres la serviciu

Burduja: Preţurile la facturi nu vor fi mai mari decât iarna trecută. Schema de compensare-plafonare e în vigoare până la 1 aprilie

Partenerii noștri