Live

România va avea opt centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Legea a fost adoptată

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind înfiinţarea a opt centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Legea va merge la promulgare.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri.

Proiectul de lege completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi are ca obiect de reglementare înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială.

„Se înfiinţează şi se organizează centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri ca instituţii specializate pentru recuperarea socială a persoanelor dependente de droguri. Acestea au personalitate juridică şi se înfiinţează şi funcţionează în subordinea Ministerului Sănătăţii. Centrele se acreditează de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate conform standardelor internaţionale în materia recuperării persoanelor dependente de droguri. Pentru construcţia, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor se alocă sume de investiţii şi de funcţionare în proporţie egală, 50% din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi 50% din bugetele autorităţilor publice interesate, ori fonduri din programe de finanţare europene”, se arată în proiect.

În total, vor fi înființate opt centre, câte unul în fiecare regiune a țării.

„Astăzi, Parlamentul a adoptat și cel de-al treilea proiect, care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov”, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Captură uriașă de substanțe pentru producția drogurilor în Italia. 6 tone de marfă în valoare de 630 de milioane euro, adusă din China

Zece fugari români au fost aduși înapoi în țară în ultima săptămână. Legea îi obligă să-și plătească repatrierea

Raport alarmant. Trei din 10 copii știu pe cineva care ia droguri. Câți dintre ei recunosc că au fumat sau au băut alcool

Papa Francisc avertizează împotriva legalizării drogurilor și numește traficanții „asasini”: Nu putem ignora intențiile lor malefice

Partenerii noștri