Live

România, lider mondial la consumul de gyros, conform datelor unei aplicații de livrări. Recordul absolut stabilit de un constănțean

Data actualizării: Data publicării:
Românii, record la consumul de gyros / FOTO Profimedia

Românii au devenit cei mai mari consumatori de gyros, preparat tradițional din bucătăria grecească, depășind capitale precum Belgrad și Sofia. Conform datelor aplicației de livrări Glovo, bucureștenii și orădenii au comandat cele mai multe gyros-uri în ultimul an.

Conform analizei aplicației, citată de Adevărul, gyros-ul este cel mai des comandat pentru cină, 1 din 3 comenzi fiind plasată între orele 18:00 și 20:00. Cele mai multe comenzi sunt înregistrate vinerea, iar peste 20% din acestea sunt plasate în weekend.

Sortimentul preferat de români este gyros-ul cu carne de pui, urmat de cel cu carne de porc și cel mixt. Studiul mai arată că cele mai multe comenzi se înregistrează în primăvară, în special în luna aprilie. Totuși, pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, s-a înregistrat cel mai mare număr de comenzi de gyros din an la nivel național.

Record pentru cei mai mulți gyros comandați

Cel mai mare fan al gyros-ului este din Constanța, care în ultimele 12 luni a făcut nu mai puțin de 170 de comenzi. Totodată, un sucevean deține recordul pentru cea mai scumpă comandă de gyros, achitând 2.000 de lei.

România se află pe primul loc la consumul de gyros dintre cele peste 20 de țări în care Glovo este activă în Europa, Asia Centrală și Africa. De asemenea, București, Oradea și Constanța se numără printre primele 10 orașe din lume cu cel mai mare număr de comenzi de gyros, depășind alte capitale din regiune.

Editor : I.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Decizia luată în procesul Gabriela Szabo - Nicușor Dan: "Justiția mi-a dat dreptate. A mințit!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Record medical pentru Europa de Est, în Brașov. Medicii au efectuat patru transplanturi în 3 zile

Partenerii noștri