Redescoperă Bucureștiul curățenia de primăvară? Firea spune că există o strategie coordonată de PMB
Gabriela Firea a vorbit în ședința de marți de la Primăria Capitalei despre plombarea gropilor apărute în carosabil pe timpul iernii și despre reabilitarea unor artere de circulație. De asemenea, primarul general a vorbit despre curățenia de primăvară, care, admite, nu este făcută foarte bine, deși există o strategie la nivelul municipiului. Edilul a insistat să transmită celor care se ocupă de curățenie să aibă în vedere nu doar zonele centrale ale Bucureștiului, ci și cele periferice.
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
Asfaltare blocată într-o comună din Gorj, din cauza unei erori într-o hârtie
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat
Gabriela Firea: Au fost identificate 800 de gropi, s-a acționat deja la 600, dar încă sunt în continuare de reparat, de reabilitat. Fac apel la toate instituțiile din subordinea Consiliului General, la colegii noștri de la sectoare să ne transmită în continuare, poate există și alte gropi care nu au fost identificate de noi, deși controalele au fost minuțioase.
Îi rugăm și pe cetățeni să nu ezite să ne informeze, măcar să avem o dublă informare, pentru a putea să acționăm în teren și pentru a putea nu doar să plombăm, ci și să reabilităm acele suprafețe de carosabil.
Telefonul nostru non-stop este 0800.800.868.
Începând cu jumătatea lunii martie vor începe lucrări extinse de reabilitare a carosabilului. Așa cum știți, pe perioada iernii se pot face doar intervenții punctuale.
Aș vorbi și despre marcajele rutiere care au nevoie de împrospătare. Nu este vorba doar despre aspect, ci este vorba și despre siguranța în trafic a cetățenilor.
Din nefericire și la acest capitol putem să vorbim despre cât de nefastă este actuala legislație privind achizițiile publice. Administrația străzilor a organizat o licitație pentru marcaje rutiere, a fost contestată, au urmat alte proceduri permise de legislație de asemenea contestate, astfel că nu putem să avem un contract pentru executarea acestor lucrări.
În ceea ce privește curățenia... Cred că toți cetățenii înțeleg că un obiectiv de infrastructură, un obiectiv mare de investiții durează. Nu cred că cetățenii se mai lasă păcăliți de opoziția din Consiliul general care vrea ca în doi ani și jumătate primarul să facă tot ce nu au făcut alții în 20 de ani. Dar, în ceea ce privește curățenia este normal să existe o exigență aparte, pentru că ea poate să se realizeze direct și conform strategiei de salubritate pe care o avem la nivelul municipiului. Primăria Capitalei coordonează și monitorizează salubrizarea din Capitală, dar responsabilitatea directă revine operatorilor de salubritate care au contracte cu primăriile de sector.
Din verificările pe care le-am făcut sunt convinsă că aceste companii fac eforturi susținute, dar e clar că mai trebuie. Mai trebuie muncit, mai trebuie insistat, mai trebuie reglat programul de acțiuni.
Din dorința de a trăi cu toții într-un oraș curat, aerisit, frumos, din păcate nu ne iese de fiecare dată. Se face curățenie mai mult pe zona centrală, iar la periferie se uită. Cetățenii nu sunt de două niveluri. Cetățeni de nivelul 1 din centru și de nivelul 2 de la periferie. Toți au nevoie să trăiască într-un oraș curat.
Nu ne vom ocupa cu panseluțe care costă doi lei și PMB dă pe ele 10 lei, se fac intervenții pentru toaletarea copacilor, sunt convisă că trebuie să se facă astfel de lucrări, am primit fotografii de la cetățeni care mă îndreptățesc să cred că unele lucrări au fost efectuate greșit, să nu lăsăm arbori care la prima adiere să devină pericol, dar să nu omorâm pur și simplu copacii, încă o dată mare atenție!
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News