Live

Proiect: Permisul de conducere suspendat va putea fi urmărit online, precum un colet de la curier

Data publicării:
Credit foto: Guliver/Getty Images

Permisul de conducere suspendat va putea fi urmărit online, precum un colet de la curier. Proiectul care prevede acest lucru a fost adoptat deja de Senat și urmează să ajungă pe masa deputaților pentru votul final. Asta i-ar scuti pe șoferi de drumurile la instituții pentru a afla detalii despre acte.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi 24: Inițiativa legislativă propune ca șoferii cărora le este suspendat permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare de către poțițiști să primească un cod unic cu ajutorul căruia să poată verifica online prin intermediul hub-ului de servicii al Ministerului de Interne traseul documentelor. Practic, inițiatorii vor să folosească un mecanism asemănător celui folosit în prezent de firmele de curierat prin intermediul căruia clienții știu unde li se află coletele.

În prezent, unui șofer dacă îi este suspendat unul dintre cele două documente într-un alt județ decât cel pe raza căruia își are domiciliul, acesta nu știe când și de unde să își ridice documentele. 

Platforma de servicii online a Ministerului de Interne a fost accesată până în acest moment de peste 9 milioane de ori și au fost creaste peste 450 de mii de conturi. 

 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Florinel Coman a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, după ce a cumpărat de pe net un permis fals de conducere

Tânăr de 20 de ani înregistrat de radar cu 151 km/h, la mai puţin de o lună după ce a dobândit permisul de conducere

Lui Justin Timberlake i-a fost suspendat permisul de conducere. A fost acuzat că a condus în stare de ebrietate

Un șofer din Alba a rămas fără permis, după ce ar fi mâncat o ciocolată cu rom. Bărbatul a dat Poliția în judecată. Ce a decis instanța

Partenerii noștri