Live

Programul „Noua Casă” începe de vineri. Care sunt condițiile, documentele necesare și modul de accesare a programului

Data publicării:
Topul țărilor cu cele mai scumpe locuințe din Europa Foto: Agerpres

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunţat, joi, că de vineri finanţatorii primesc dosare pentru programul “Noua Casă”. Ministerul Finanţelor a decis diminuarea comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanţiei.

„Guvernul României a aprobat plafonul de garantare a Programului Noua Casă, ediția 2021, în valoare de 1,5 miliarde lei, iar prin Ordinul nr.441 din 24.03.2021, Ministerul Finanțelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanției.”, se precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, FNGCIMM anunță că de vineri finantatorii primesc dosare pentru noul Program.

„În paralel cu procesul legislativ, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a finalizat procedura de alocare a plafoanelor anuale ale garanțiilor care pot fi emise de către băncile participante, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de către fiecare finanțator în anul precedent. Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finanțelor, urmând ca aplicația informatică să fie deschisă pentru cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Alpha Bank. De mâine finanțatorii primesc dosare pentru noul Program”, precizează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor.

Programul Noua Casă diferențiază locuințele în funcție de preț în contextul cerințelor legate de categoria locuinței, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:

- cu un preț de maxim 70.000 Euro - majoritatea locuințelor achiziționate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.

- cu un preț cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro - locuințe NOI, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Programul permite şi achiziționarea unei proprietăți cu o valoare ce depăşeşte 140.000 euro cu condiția achitării diferenței din surse proprii.

Informații complete privind condițiile de eligibilitate, documentele solicitate și modul de accesare a programului Noua Casa, ediția 2021, sunt publicate pe site-ul www.fngcimm.ro.

Pentru accesarea facilă a programului, beneficiarii pot consulta Ghidul Noua Casă AICI.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce programul „Noua Casă” nu-i mai atrage pe români. Într-o lună, au fost depuse aproape 100 de cereri

Programul „Noua Casă” continuă în anul 2024. Care este valoarea maximă a creditului acordat și cine sunt beneficiarii

Câciu: A fost aprobat programul „Noua casă”, cu un plafon de 1,5 miliarde de lei. „Îmi doresc să fie epuizat până la jumătatea anului”

A scăzut interesul românilor pentru „Noua Casă”, după ce condițiile de creditare s-au înăsprit și prețurile au crescut

Partenerii noștri