Live

Poşta Română a început distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Ce se întâmplă dacă pensionarii nu sunt găsiți acasă

Data actualizării: Data publicării:
Aproape 4 milioane de pensii vor fi recalculate. Foto: Poșta Română

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a început vineri distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară, transmite compania într-un comunicat de presă.

„10.000 de poștași au plecat pe teren încă de la primele ore ale dimineții pentru a înmâna documentele mult așteptate beneficiarilor. În următoarele două săptămâni, factorii poștali vor distribui toate cele aproximativ 4,6 milioane de documente, cu o medie de 500.000 de plicuri înmânate zilnic. Poștașii sunt liantul principal în acest proces, dovedind întotdeauna profesionalism în astfel de proiecte majore și punând mai presus de toate grija față de clienții noștri”, se arată în comunicatul citat.

CNP precizează că a luat toate măsurile necesare pentru ca deciziile de recalculare a pensiilor să ajungă la pensionari.

În cazul în care titularul deciziei nu este acasă în momentul sosirii poștașului, documentul poate fi înmânat unui membru al familiei sau unei rude. Dacă nici aceștia nu sunt acasă, beneficiarul poate ridica ulterior documentul personal de la oficiul poștal la care este arondat, mai precizează CNPR.

Procesul de distribuire a deciziilor de recalculare a pensiilor se va încheia cel târziu la data de 30 august 2024.

Aproape patru milioane de pensii, respectiv 82,56%, au fost majorate ca urmare a recalculării, iar pentru pensionarii care beneficiază de majorări, creşterea medie de pensie este de 622 de lei, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Aceasta a adăugat că un număr de 1.960.012 de pensii vor fi majorate cu sume între un leu şi 500 lei, un număr de 1.033.580 de pensii majorate cu sume între 501 şi 1.000 lei, un număr de 721.360 de pensii majorate cu sume între 1.001 lei şi 2.000 lei, un număr de 83.637 de pensii majorate între 2.001 lei şi 3.000 lei şi un număr de 7.681 de pensii majorate cu peste 3.000 lei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românii cu pensii sub 3.000 de lei ar putea cere gratuit adeverințele de venit pentru recalculare

Val de procese după recalcularea pensiilor. Oamenii reclamă calcule greșite: „Din 43 de ani s-au scăzut 25 și le-a dat 13, deși ies 18”

Casa de Pensii: Situaţiile în care valoarea de pe talonul de pensie din septembrie nu corespunde cu valoarea din decizia de recalculare

Anunțul Casei de Pensii, după ce au apărut neconcordanțe între deciziile de recalculare și taloanele pensionarilor

Partenerii noștri