O fetiță de nici 2 ani a murit de foame. A fost hrănită doar cu lapte și ceai
Un copil de un an şi zece luni dintr-o localitate din Suceava a murit de foame. Micuţa era în grija tatălui, după ce mama plecase la muncă în străinătate. Direcţia pentru Protecţia Copilului a început o anchetă.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Bunica a fost cea care s-a îngrijorat de starea copilei şi a dus-o la spital, la Fălticeni. Era deja în stare foarte gravă.
Medicii s-au chinuit în zadar să o salveze. A murit la scurt timp de la internare. A făcut stop cardio respirator, iar medicii spun că în momentul în care au preluat-o au constatat că avea anemie severă, era subnutrită.
Bunica le-a spus că fetiţa fusese hrănită doar cu ceai şi lapte. Direcţia pentru Protecţia copilului a început o anchetă.
Asistenţii sociali din comună nu monitorizau această familie, deşi cei patru copii ai familiei se aflau de câteva luni doar în grija tatălui. Mama plecase la muncă în străinătate.
Şi politia a deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Acum autorităţile aşteptă rezultatul de la Institutul de Medicină Legală.
În România anului 2018, prea mulţi copii merg la culcare flămânzi. 3%, mai exact - arată studiul „Bunăstarea copilului din mediu rural 2018”, realizat de Fundaţia World Vision România. Potrivit raportului, 1 din 11 copii primește cel mult două mese pe zi, iar 1 din 8 mănâncă o pâine pe zi. Acelaşi raport mai arată că una din două familii din mediul rural are venituri care fie nu ajung deloc, fie abia ajung de la o lună la alta. Una din trei familii beneficiază de o formă de sprijin social. Cercetarea a fost făcută în peste 2 mii de gospodării din 65 de sate şi au fost chestionate persoane cu vârste între 7 şi 18 ani.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News