Live

Video O ambulanță care transporta un pacient la spital nu a fost lăsată să iasă din cimitirul din Galați până nu a plătit o taxă de 6 lei

Data actualizării: Data publicării:
În momentul în care Ambulanța a vrut să iasă din cimitir, paznicul a refuzat să ridice bariera. Sursa foto: captură Digi24

Caz revoltător în Galați. Un echipaj de Ambulanță nu a putut să iasă din cimitir, unde intervenise la un bărbat care acuza stări de rău, până nu a plătit o taxă de 6 lei. Pacientul, care se afla în autospecială, avea nevoie urgentă să ajungă la spital, însă paznicul cimitirului nu s-a lăsat înduplecat de situație. 

Incidentul a avut loc miercuri, la ora prânzului, când în Galați se înregistrau peste 35 de grade Celsius.  Echipajul de Ambulanță fusese solicitat să intervină în cazul unui bărbat de 59 de ani, căruia i se făcuse rău în timp ce participa la o înmormântare.

Echipajul a ajuns în câteva minute la solicitare, i-a acordat primul ajutor bărbatului și a decis că starea acestuia necesită transportul de urgență la spital. 

În momentul în care Ambulanța a vrut să iasă din cimitir, paznicul a refuzat să ridice bariera. Motivul: taxa de acces, în valoare de 6 lei, care nu fusese plătită.

După aproape 3 minute de discuții în contradictoriu, una dintre rudele bărbatului bolnav a decis să achite taxa, astfel că ambulanța a putut părăsi incinta. 

Soția pacientului este de părere că întreaga situația a fost, de fapt, o bătaie de joc. Și medicii atrag atenția că, în astfel de cazuri, chiar și un minut contează pentru viața unui om.

De cealaltă parte, reprezentanții cimitirului din Galați se scuză și spun că ar fi fost vorba de exces de zel din partea paznicului. Acesta ar fi trebuit să facă o excepție și să ridice bariera, când a văzut că este vorba de o autospecială în misiune. 

Conducerea cimitirului a deschis o anchetă și, cel mai probabil, la finalul ei vor fi luate și măsuri împotriva paznicului. 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce ajutoare vor primi românii afectați de inundații: 10.000 de lei de gospodărie. Bani suplimentari pentru familiile morților

Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării. Măsurile anunțate de Ministerul Sănătății

VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă de oi sunt blocați de 3 zile

Lista școlilor închise din cauza inundațiilor din județul Galați

Partenerii noștri