Nu i-a plăcut cum a fost tratată când a avut nevoie de salvare, așa că a muncit ca să devină paramedic
Lumea poate fi schimbată prin gesturi mici, individuale. Asta crede cu tărie o adolescentă din Oradea, care, atunci când nu merge la şcoală, este paramedic voluntar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. A decis să urmeze acest drum după ce a fost, la rândul ei, pacientă care avea nevoie de ajutor.
Telemedicină cu scandal. Șase aparate de radiologie noi zac nefolosite în spitalele din Bihor
Cazul băiatului mort în camera de gardă: chirurgul pediatru nu a fost sunat să intervină, iar doctorul de gardă a refuzat consultul
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Ian Anderson, solistul trupei Jethro Tull, ajută pisicile fără stăpân din Oradea
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Membrii unui echipaj de pe ambulanță din Gorj au luat o pauză în timpul unei misiuni de urgență. Motivul ireal pe care l-au invocat
Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce
Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
Andreea Mihuț are doar 17 ani, dar ştie deja cum poate salva vieţi. După 240 de ore de pregătire, a devenit paramedic și participă la misiuni de salvare cu echipajele SMURD.
„Am ales să fiu voluntar în cadrul ISU Crișana întrucât eu la rândul meu am fost pacient, nu mi-a plăcut cum am fost tratată și am vrut să fac o schimbare, am vrut să fiu pusă în poziția lor și să văd cum aș reacționa”, spune Andreea Mihuț, voluntară SMURD.
Își dorește ca, după ce termină liceul și facultatea, să lucreze în medicina de urgență. Crede că i se va potrivi ca o mănuşă.
„Mi-am dat seama că acesta este lucrul pe care vreau să îl fac în momentul când tatăl meu a avut un accident, în acel moment nu m-am panicat și am rămas calmă, am încercat să îl ajut și cred că acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac”, povestește Andreea Mihuț.
„În primul rând este nevoie de o mare implicare, de spirit civic și, nu în ultimul rând, de un altruism social”, afirmă cpt. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.
Deşi e mai mereu pe drumuri, în misiuni de salvare, tânăra reușește să fie și o elevă conștiincioasă.
„Chiar o admir foarte mult pentru ceea ce face și cum se împarte între ore și a făcut ceva cursuri pentru asta, a devenit paramedic și o felicit”, spune Larisa Bot, colegă a Andreei.
„Cred că aceste activități îi stimulează și la învățat, ei se simt mai împliniți dacă, pe lângă faptul că învață, participă și la alte activități de care ei se simt atrași”, spune Gheorghe Tîrla, directorul liceului Aurel Lazăr din Oradea.
Andreea Mihuț este unul din cei cinci voluntari din județul Bihor care au absolvit cursul de prim-ajutor în cadrul centrului de instruire al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News