Live

Nouă dispută între Apa Nova și DSP pe tema calitatății apei. Cazul Ploiești

Data actualizării: Data publicării:

Un nou scandal între Apa Nova şi Direcţia de Sănătate Publică. De data acesta, din cauza apei furnizate ploieştenilor, după ce o avarie la o conductă a afectat locuitorii din centrul şi din nordul oraşului.

Din cauza reziduurilor ajunse în reţea, Direcţia de Sănătate Publică a interzis consumul şi utilizarea apei de la robinet. Apa Nova Ploieşti a confirmat ieri avaria, dar a anunţat că a remediat problema şi că apa este bună de băut. Numai că DSP şi edilul oraşului cer ferm oamenilor să nu bea apa de la robinet şi să o folosească doar după ce e fiartă în prealabil.

Apa Nova a revenit şi azi cu un comunicat în care renunţă la îndemul ca apa să fie consumată şi se limitează la a informa că se lucrează la remediere situaţiei din cartierele afectate.

Compania Ana Nova Ploieşti a anunţat, duminică după amiază, că verificările realizate de laboratorul mobl al firmei arată că că „parametrii de turbiditate şi clor se încadrează în limitele de potabilititate” în zonele afectate de o avarie majoră apărută la o conductă sâmbătă dimineaţă, firma precizând că pune la dispoziţia populaţiei cisterne cu apă potabilă. Anunţul prin care firma susţine că apa se încadrează în norme a fost făcut după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a anunţat că menţine interdicţia privind consumul şi folosirea apei în cartierele alimentate de conducta afectată de avarie.

În zona afectată ieri, 09.02.2019, de avaria majora ce a generat probleme privind aspectul de turbiditate a apei furnizate, parametrii de turbiditate și clor se încadrează în limitele de potabilititate în conformitate cu verificările realizate de laboratorul mobil al companiei Apa Nova Ploieşti, verificări realizate și astăzi, 10.02.2019. În data de 09.02.2019, în paralel cu intervenţiile de localizare şi izolare a pierderii s-au realizat și manevre de transferare treptată pe altă zonă de aprovizionare. Prin aceste acţiuni, la verificările din teren, s-a constatat conformitatea pentru indicatorii clor şi turbiditate”, a anunţat Apa Nova Ploieşti într-un comunicat.

În cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, s-au prelevat şi probe bacteriologice, al căror rezultat va fi gata după 72 de ore, a mai anunțat compania.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a transmis, duminică, tot printr-un comunicat de presă, că menţine interdicţia privind consumul apei în zonele de centru şi de nord ale municipiului Ploieşti.

Această interdictţie de consum al apei se va menţine în continuare până la confirmarea încadrării apei furnizate ân parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respecta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate”, potrivit DSP Prahova.

Din punct de vedere fizic și chimic nu ridică probleme, deja au fost făcute analize, dar din punct de vedere microbiologic trebuie să așteptăm cele 72 de ore, acum și Apa Nova și DSP recomandă cetățenilor să nu folosească decât apă îmbuteliată pentru apă potabilă sau în cazuri extreme apa din rețeaua publică poate fi fiartă cel puțin două minute și apoi utilizată. Asigurăm apă pentru cetățeni prin cisterne, de asemenea, mâine dimineață, până la 8, când se deschid școlile din cartierele respective, va fi dusă apă îmbuteliată pentru fiecare elev, pentru fiecare copil care merge la grădiniță”, a spus Adrian Dobre, primarul din Ploiești.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri SUA 2024: Robert F. Kennedy Jr. numește fluorul „deșeu industrial” și promite că Donald Trump o să-l elimine din apa potabilă

Răsturnare de situație în cazul Institutului „Marius Nasta”. DSP București spune că e dată autorizația sanitară de funcționare

Activitatea Institutului Marius Nasta poate fi suspendată oricând. De 2 luni şi jumătate nu are autorizaţie sanitară de funcţionare

România, în fața unui weekend cu ploi torențiale și viitura pe Dunăre. Măsurile anunțate de autorități, inclusiv în Capitală

Partenerii noștri