Live

Ministerul Agriculturii primește 900 de milioane de lei. Banii vor ajunge la agricultorii afectați de secetă și războiul din Ucraina

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul va suplimenta bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane de lei, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. El a precizat că acești bani vor ajunge la agricultorii afectați de secetă și de războiul din Ucraina.

"Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă şi de efectele războiului din Ucraina. Le asigurăm sumele necesare pentru plata integrală, de această dată, a sprijinului financiar pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartofi şi pentru subvenţionarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură”, a spus Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că va fi suplimentat bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane de lei pentru a-i ajuta pe agricultori.

„Le asigurăm antreprenorilor plata la timp şi fără sincope a ajutoarelor de stat prin programele IMM Plus. Este vorba de compensarea creşterii accizei la motorină, utilizată drept combustibil, şi ajutoarele acordate în contextul efectelor economice ale pandemiei. Pentru asta alocăm peste 250 de milioane de lei la Ministerul Finanţelor”, a mai spus Ciolacu.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Plafonarea preţurilor la poliţele RCA este prelungită cu încă 3 luni, până la finalul acestui an

Noi tensiuni în Coaliție: PNL spune că Ciolacu „a blocat” absorbția fondurilor UE. Reacția PSD: „Distorsionări în cheie electorală”

Nicolae Ciucă, întrebat dacă mai are încredere în Marcel Ciolacu: „Discutabil”

PNL amână „Legea Iohannis”, după refuzul PSD de a o susține. De ce verdictul BEC nu a mai venit luni după-amiază

Partenerii noștri