Live

Mii de oameni din Prahova vor primi apă, după ce singurul izvor din zona lor aproape a secat

Data publicării:
Seceta extremă creează deja probleme în localităţile Proviţa de Jos şi Proviţa de Sus, din județul Prahova. Credit foto: Guliver/Getty Images

Situație critică în două localități din Prahova, grav afectate de seceta extremă. Circa 4.000 de oameni au de suferit, după ce singurul izvor din zonă aproape a secat. Autoritățile au decis amplasarea, de urgență, a mai multor recipiente, care urmează să fie umplute atât cu apă potabilă, cât și cu apă menajeră, scrie Agerpres.

Seceta extremă creează deja probleme în localităţile Proviţa de Jos şi Proviţa de Sus, din județul Prahova.

"Singura sursă de apă potabilă pentru cele două comune prahovene o reprezintă un izvor natural care, la rândul său, este afectat de secetă şi este insuficient pentru nevoile a aproximativ 4.000 de locuitori. Cele două localităţi nu beneficiază încă de o reţea de apă potabilă, iar acest lucru, asociat cu seceta menţionată anterior, constituie un real pericol şi disconfort pentru locuitorii acestor două comunităţi", au transmis reprezentanții Prefecturii Prahva, pagina de Facebook a instituției.

Pentru a găsi urgent o soluție, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit joi. În urma discuțiilor, autoritățile au dispus asigurarea apei potabile pentru localnici prin amplasarea a câte patru recipiente în fiecare localitate şi achiziţionarea de către primăriile celor două comune a câte patru recipiente pentru apă menajeră şi amplasarea acestora în punctele cele mai accesibile populaţiei. Recipientele vor fi marcate, astfel încât localnicii să nu le confunde, scrie sursa citată.

În paralel, Direcţia de Sănătate Publică Prahova va verifica sursele de apă din zonă, în vederea prevenirii apariţiei unor situaţii care să pericliteze sănătatea persoanelor, mai menţionează Prefectura Prahova. 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Căldură extremă în București: Urmează două zile cu temperaturi de aproape 40 de grade Celsius

HARTĂ Canicula revine în România. Aproape toată țara este sub cod galben, doar câteva județe nu sunt afectate

Președintele FITS, Constantin Chiriac, dus cu Ambulanța la spital după ce a leșinat din cauza căldurii

Aeroportul Otopeni a fost amendat de ANPC pentru că a rămas fără aer condiționat în plină caniculă

Partenerii noștri