VIDEO. S-au aprins luminile de Crăciun în București
Peste 9 milioane de beculeţe de tip led împodobesc Capitala anul acesta. Iluminatul festiv a fost aprins, vineri seară, în Piaţa Constituţiei, de doi elevi olimpici. În acest an, o serie de elemente decorative sunt unicat, fiind dedicate Centenarului Marii Uniri. Una dintre acestea este o "Coloană a Infinitului".
ACTUALIZARE 19.00. S-au aprins luminițele de Crăciun în București. Urmăriți momentul în materialul video de mai jos.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Primăria Municipiului Bucureşti dă startul Sărbătorilor de Iarnă, vineri, de la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, de unde, la ora 19.00, se va aprinde şi iluminatul festiv de sărbători, potrivit News.ro.
Iluminatul festiv, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi aprins de către doi elevi olimpici (care au câştigat locul 1 la Olimpiada Naţională de Franceză şi locul 1 la Olimpiadă Naţională de Matematică).
Potrivit Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti, care a realizat acest proiect, aproximativ 9 milioane de beculeţe de tip led, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi (peste 700.000 de şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri) vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare, cuprinzând 72 de locaţii din Bucureşti.
Astfel, au fost concepute şi create elemente ornamentale relevante pentru identitatea naţională, inspirate din opere de artă ale marilor artişti români. Din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 sunt elemente unicat, specifice "Centenarului Marii Uniri". Un exemplu este "Coloana Infinitului", sculptură a lui Constantin Brâncuşi, care măsoară 12 metri înălţime, are o greutate de 110 kilograme şi este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piaţa Universităţii.
Un alt element tradiţional îl reprezintă femeile cu tulnic (figurine unicat, de 3,5 metri înălţime, pictate manual), figurine de 3 metri reprezentând perechi de dansatori în horă, îmbrăcaţi în straie populare, precum şi elemente care amintesc de Regalitate.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News