Live

Îndemnul unui preot din Constanța pentru enoriași pe durata postului: „Dacă o reţea de socializare te-a robit, eliberează-te"

Data publicării:

Reţelele de socializare au intrat în rândul lucrurilor de la care oamenii trebuie să se abţină în timpul postului. Un preot din Constanţa consideră că „postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare”, informează Mediafax.

Preotul Jean Ion, care slujeşte la biserica Sf. Vasile cel Mare din Constanţa, crede că în perioada postului „omul este chemat la cumpătare şi la aplecare către omul real şi nu virtual” şi că „postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare”.

„Postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare. Şi eu utilizez o reţea de socializare, şi eu postez pe Facebook, dar nu rămân pe Facebook uitând că am o viaţă reală, cu îndatoriri şi cu responsabilităţi, care îmi aduc bucurie pentru suflet şi trup.

Omul este chemat în această perioadă de post la cumpătare şi la aplecare către omul real şi nu virtual”, a declarat pentru MEDIAFAX, preotul Jean Ion.

De asemenea, acesta crede că timpul alocat reţelelor de socializare poate fi dedicat în perioada de post familiei şi celor dragi, sau să fie folosit pentru lectură: „Îndemnul meu, pentru că am intrat în post, este: Haideţi să ţinem post de Facebook! Îl folosim mai puţin, cu mai multă măsură, pentru că pierdem prea mult timp, timp pe care l-am putea petrece în familie, alături de copii şi de toţi cei dragi, timp în care am putea citi o carte, timp în care am putea citi din Sfânta Scriptură ori alte cărţi cu conţinut duhovnicesc, timp în care am putea auzi glasul omului aflat în nevoie şi, astfel, am putea ieşi în întâmpinarea lui”.

Preotul constănţean compară reţelele de socializare cu un viciu asemănător fumatului, alcoolului sau jocurilor de noroc.

„Dacă o reţea de socializare te-a robit, foloseşte-o mai puţin, cu mai multă măsură, eliberează-te. Se întâmplă la fel şi cu viciul (un obicei prost sau nesănătos), care, practic, pune stăpânire pe tine şi de care, în limbaj modern, devii dependent, aşa cum este fumatul, alcoolul, jocurile de noroc ori consumul de droguri, fără el respectivul nu poate trăi. Ei bine, aceasta înseamnă sclavie”, a conchis preotul Jean Ion.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii au aflat că o țară a intrat de partea kosovarilor în ”războiul” cu România și nu s-au abținut: ”Fără nicio rușine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A promis iubire pe Facebook și a obținut mii de euro: Cum a reușit un bărbat din Arad să înșele mai multe femei

Utilizatorii Facebook afectați de încălcarea securității datelor au dreptul la despăgubiri, a decis un tribunal german

Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă. Cum arată cămările caselor de la sate, în prag de iarnă

Meta reduce abonamentele la Facebook şi Instagram din Uniunea Europeană

Partenerii noștri