Video Imagini revoltătoare: O adolescentă de 14 ani este lovită și umilită în plină stradă de o altă fată
Imagini revoltătoare în Pitești: o adolescentă de 14 ani a fost batjocorită și lovită de o altă minoră pe motiv că i-ar fi deranjat prietenii. Incidentul ar fi avut loc în luna iulie dar filmulețul abia acum a fost făcut public. Polițiștii s-au autosesizat și au întocmit dosar penal pentru infracțiuni de loviri și alte violențe.
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Marea Britanie: Violențe sexuale în universități
VIDEO. Polițistă anchetată după ce a ignorat o tânără hărțuită. Agentă: Că zice unul că mă sărută? Eu m-aș simți bine
Mikey Hash: Am fost victima bullying-ului. Este o agresiune psihică
Un șofer polonez circula cu TIR-ul pe contrasens, pe A1
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Telemedicină cu scandal. Șase aparate de radiologie noi zac nefolosite în spitalele din Bihor
Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă
Cum îl descrie Sylvester Stallone pe Donald Trump
În imagini se vede cum agresoarea se apropie de victimă și o lovește în zona feței. Fata se dezechilibrează. Este înjurată și i se spune că nu are ce să mai caute în cartierul Trivale. Fata este apoi pălmuită și i se poruncește să stea în genunchi. Ceilalți copii care sunt de față nu intervin și privesc nepăsători la ce se întâmplă cu tânăra.
Un alt episod cu aceeași victimă dar altă agresoare a fost filmat în zona centrală a Piteștiului și tot sub ochii altor adolescenți. Imaginile șocante ar fi fost surprinse în urmă cu aproximativ două săptămâni. Polițiștii argeșeni au văzut imaginile și fac cercetări. Autoritățile încearcă să identifice toate persoanele care se regăsesc în înregistrări.
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a analizat, la Digi24, aceste imagini și spune că astfel de comportamente între copii și adolescenți arată faptul că „societatea a crescut, dar mijloacele noastre de educație au rămas în urmă”.
„În urmă cu mai bine de jumătate de secol, un psiholog, Bandura pe numele lui, a propus că agresivitatea este o deprindere socială, nu e neapărat ceva biologic înrădăcinat în mintea omului și că, de fapt sunt regulile, să le spunem de raport între membrii unei comunități care pot sau nu să genereze agresivitate.
E o ipoteză interesantă și, cu siguranță, are parte de argumentele ei, spre exemplu, în care te uiți, așa cum mă uitam eu mai devreme la această înregistrare, nu poți să nu observi și momentul de caricatură din spatele violenței. Cu alte cuvinte, persoana care exercită agresivitate față de acea copilă nu e foarte convingătoare. Sunt șanse ca la rândul ei ea să fi fost supusă la un tratament similar sau a văzut un lucru asemănător pe care l-a asimilat că așa te impui în fața cuiva, mai ales când ești cu prietenii tăi, mai ales în momentul în care trebuie să demonstrezi putere, autoritate.
Sunt lucruri care se întâmplă inclusiv la grădiniță. Copiii joacă jocuri de putere, jocurile aceste sunt uneori teribil de violente, tocmai de aceea copiii în contactul cu părintele, cu educatorul, cu comunitatea, vor avea parte, să le spunem, de îndreptări ale acestori tendințe, iar dacă acele îndreptări nu vin, e evident că jocurile acestea, la un moment dat, escaladează.
Nu știu dacă poliția, dincolo de aspectele legale ale acestei întâmplări, este un bun educator. Cred că poliția este o unealtă de aplicare a legii nu a educației. Educație cu pulanul poliției nu cred că redresează un adolescent și cred că, din păcate, acolo unde trebuie redresat adolescentul, e foarte puțin probabil că statul vine pregătit să ofere o alternativă poliției. Și atunci ne uităm la poliție, că ar trebui să facă dreptate. Poliția nu va putea să facă dreptate, în cele din urmă incidentul acesta se va replica din nou și din nou și ar trebui spus că poate că noi societatea am crescut, dar mijloacele noastre de educație au rămas în urmă.
Scena aceasta se întâmplă la un calibru și mai macabru în satele României unde vezi copii care se angajează de la vârstă fragedă și în consum de substanțe și în violență de miniclan, de gașcă, din rândul lor se triază un subset de oameni care se angajează în tot felul de infracțiuni și care sunt pierduți pentru societate.
În această scenetă mai este un personaj interesant, pe care eu îl regăsesc de fiecare dată, este omul care filmează. Pe mine mă fascinează puștiul sau puștoaica din acest film care stă în spatele ecranului și care cumva se gândește că o să capete o formă de popularitate din ce se întâmplă aici. Pur și simplu, acești adolescenți nu integrează în mintea lor că ce se petrece e dureros. Ceea ce ei resimt, în schimb, e că cineva o să îi aplaude și o să le spună «Uau! Ce chestie magică s-a petrecut și ce populari sunteți voi că acum toată lumea de pe internet știe că respectiva agresoare este...», mai exact cum? Pentru mine ca psihiatru e trist, e dezolant acest peisaj. Evident că în rândul adolescenților astfel de comportament are parte de, să spunem, de atuul lui. E preferat. Întrebarea e de ce e preferată violența de adolescent. Păi pentru că este trăită de adolescent înainte să se fi întâmplat filmul ăsta”, a spus medicul psihiatru.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News