Live

Harta riscurilor în cazul unui cutremur puternic

Data publicării:

Veşti proaste vin din partea salvatorilor. Zeci de oraşe din România ar trebui evacuate în cazul unui cutremur puternic, deoarece ar fi distruse. Printre ele - Bucureşti, Buzău şi Ploieşti unde, spun pompierii, numărul morţilor ar fi uriaş. Totodată, localităţi din aproape tot estul ţării ar putea fi evacuate. Sunt informaţii ce apar în ultimul studiu făcut de seismologi, profesori universitari şi geologi din întreaga ţară.

Cele mai multe victime sunt așteptate în Buzău, Ploiești și București

Este avertismentul specialiştilor care au făcut studii în întreaga ţară. Ei au în faţă o hartă pe care apar toate regiunile care pot fi afectate de un seism de peste 7 grade şi care s-ar putea produce în România. Judeţele în care vor fi înregistrate cele mai multe decese sunt marcate cu roşu.

Francisc Senzaconi - Prevenirea dezastrelor, IGSU: Mergem pe probabilitate la 100 de ani. Impact asupra populatiei, decese... În cazul unui cutremur o dată la 100 de ani Buzăul este distrus, foarte afectat.

Acelaşi pericol este şi în cazul oraşului Galaţi, dar şi al Capitalei.

Francisc Senzaconi - Prevenirea dezastrelor, IGSU: Bucureștiul este afectat puternic, în special partea de Nord.

Estul țării, evacuat în cazul unui seism puternic

Veştile proaste nu se opresc, însă, aici. Judeţele colorate cu portocaliu pe harta salvatorilor, peste 15 la număr, vor fi şi ele grav afectate de un cutremur. Printre ele distingem cam toate localităţile din jurul Bucureştiului, dar şi Râmnicu Sărat, Bacău, Mărăşeşti sau Bârlad.

Aproape întreaga regiune de est ar putea fi evacuată în cazul unui cutremur puternic. Harta specialiştilor indică acest lucru. Asta însemnă că în această parte a ţării, clădirile vor fi atât de afectate, încât oamenii nu s-ar mai putea întoarce luni bune în casele lor.

Francisc Senzaconi - Prevenirea dezastrelor, IGSU: Ceea ce vedem cu roșu înseamnă un impact foarte ridicat. La un cutremur calculat pe această variantă, partea de est a României înseamnă... înseamnă o grămadă de oameni evacuați.

Datele obţinute de salvatori sunt salvate într-o bază comună cu alte 13 ministere care pot interveni în cazul unui dezastru. Harta poate fi accesată folosind platforma online Rorisc, prima de acest gen realizată până acum de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă împreună cu forţele de intervenţie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două cutremure s-au produs în România duminică dimineața

Cutremur în România, vineri dimineață

Cutremur în România, în noaptea de marți spre miercuri. Ce magnitudine a avut

Cutremur în România, luni dimineaţă

Partenerii noștri