Grădinița din spatele gardului cu sârmă ghimpată și fără loc de joacă
Copiii unei grădinițe din Capitală se vor juca, vor dormi, vor învăța și vor asculta povești în incinta primăriei Sectorului 5. Imobilul propriu al grădiniței a intrat în renovare vara trecută, dar n-a fost terminat nici acum. Rămași fără spațiu, copiii și dascălii au fost mutați, provizoriu, într-o clădire de birouri, cu sârmă ghimpată la poartă. Administratorul nu-i mai vrea și a notificat primăria Sectorului 5 să-i mute. Fără altă soluție, Consiliul Local a decis să-i mute la primărie.
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
Pe placajul porții, cineva a scris mare: GRĂDI. La stânga și la dreapta, pe gard, e sârmă ghimpată. Cu ea în peisaj, frigul dimineții e parcă mai pătrunzător... Copiii și părinții o ignoră și intră tăcuți în clădirea de birouri unde primăria Sectorului 5 le-a închiriat un spațiu. De când grădinița lor a intrat în renovare, copiii și educatorii s-au mutat aici. N-au loc de recreere afară. Activitatea didactică se desfășoară integral în interior. Copiii s-au obișnuit cu noua casă de împrumut, dar... sunt obligați să plece și de aici.
Dragoș Geamănă - consilier local Sector 5: Proprietarul clădirii de aici, a centrului de birouri, a notificat primăria că nu mai pot să păstreze grădinița aici. A trebuit să fie găsit un nou sediu. A fost închiriat un sediu temporar și se constată că trebuie mutat, că nu mai poate fi folosit.
Grădinița mutată de colo-colo
Confruntați cu grave probleme locative, inclusiv pentru instituțiile proprii, oficialii Primăriei Sectorului 5 au decis să mute iar copiii grădiniței 269. Tot provizoriu. De data asta, conform Hotărârii de Consiliu, micuților li se pune la dispoziție etajul clădirii DGASPC, din incinta primăriei.
Reporter: Din ianuarie vă mută în primărie, înțeleg!?
Părinte: Da! Așa ni s-a transmis!
Reporter: Cum o să fie grădinița în primărie, în opinia dumneavoastră?
Părinte: Nu știu cum o să fie, să știți. Că și așa ne chinuim și aici. E foarte greu că ne mută de la o locație la alta. Sunt agitați când plecăm cu ei acasă. Doamnele sunt de treabă. Se chinuie și doamna educatoare și toate doamnele. A zis că ne mută după Revelion.
Reporter: V-au arătat în primărie, unde?
Părinte: Nu, nu ne-au arătat nimic.
Părinte: Nu este în regulă să ne mute de colo-colo, în zece locuri. Nu este plăcut nici pentru noi, părinții, nici pentru copii. Vă dați seama: s-au obișnuit aici, acum din nou îi mutăm. Nu-i în regulă.
Mutarea grădiniței în primărie nu-i, totuși, o procedură tocmai facilă. Acordul consilierilor locali din Sectorul 5 nu este suficient.
Maria Manea, purtător de cuvânt ISMB: Până acum, Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu a primit niciun fel de solicitare în acest sens. Această hotărâre a mers săptămâna aceasta către Prefectură de unde trebuie să obțină un aviz, apoi se vor face pașii necesari pentru informarea Inspectoratului Școlar. Trebuie să vedem în ce măsură, în noul spațiu în care vor învăța preșcolarii va fi nevoie și de o vizită a reprezentanților ARACIP.
În toată această perioadă birocratică, la clădirea proprie a grădiniței 269, din strada Constantin Miculescu, e liniște. Constructorii însărcinați să renoveze imobilul până pe 30 octombrie, conform contractului, lipsesc. Curtea e plină cu resturi de materiale și moloz, poarta e încuiată, pereții exteriori se scorojesc. Primăria Sectorului 5 spune că problema vine din subsol, unde erau prevăzute lucrări de decopertare și izolare. S-a constatat că sunt infiltrații mari, iar umiditatea este foarte mare. Din această cauză, lucrările stagnează și încă n-au o dată clară de finalizare.
Editor web: Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News