Gata cu grafitti în Cluj! Maşinăria-minune care curăță ecologic pereții
Primăria Cluj-Napoca a cumpărat din Olanda o mașinărie nouă ca să spele pereții clădirilor. Autoritățile vor să înfrumusețeze centrul istoric al orașului. Cei care vor mai fi prinși că desenează în continuare pe pereți vor fi amendați cu până la 6.000 de lei.
VIDEO: Accident între o ambulanță, un autobuz și un autoturism, la Cluj-Napoca
Bebeluș mort într-un spital clujean: aștepta o operație la inimă, dar a luat o bacterie
Campanie inedită pe străzile din Cluj-Napoca
Un polițist a fost târât mai mulți metri pe o stradă din Cluj-Napoca de un șofer care l-a agățat cu mașina la un control de rutină
Furtunile fac ravagii în țară
Chiriile au crescut enorm în marile orașe din România
Cazul bizar al celor 3 oameni găsiți morți lângă piscina
Scuter înghițit pe jumătate de o groapă pe o stradă din Cluj Napoca
Ieșire nervoasă a lui Emil Boc, după vot
După modelul olandez, Primăria municipiului Cluj-Napoca a cumpărat o instalație în valoare de 250.000 de lei care, spun edilii, va face minuni în curățarea grafitti-ului ilegal de pe clădirile-monument din oraș.
Este vorba despre o instalație de curățare doar cu apă și cu aburi, la o temperatură de 150 de grade, la o presiune până la 200 de W. Cel mai important este că acesta instalație funcționează doar cu apă, fără niciun solvent sau adausuri chimice care ar putea afecta.
„O procedură complet nepoluantă și asta trebuie să se știe că niciun fel de element chimic nu este implicat, totul este ecologic și nu are niciun fel de consecințe asupra sănătății oamenilor sau să afecteze siguranța clădărilor și aspectul lor estectic”, confirmă primarul Emil Boc.
Aparatul poate fi folosit și pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe trotuare sau curățarea pavajelor. Cei care în continuare vor mâzgăli ilegal pe pereți riscă sancțiuni usturătoare. Conducerea Primăriei avertizează că amenzile vor ajunge pâna la 6.000 de lei și de asemenea, cei care vor fi prinși că mai desenează pereții vor suporta costul acțiunii de curățare.
Pe de altă parte, artiștilor stradali li se face o promisiune: „Vreau să știe lumea că vom asigura spații speciale unde cei care au asemenea înclinații și doresc și le vor putea exercita într-un cadru legal. Avem programul Artă în curtea școlii, de exemplu”, spune primarul Emil Boc.
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News