Live

Gabriela Firea intervine în scandalul planșeului Unirii din Capitală. „Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă”

Data actualizării: Data publicării:
Firea îl felicită pe colegul său de partid Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, pentru implicarea în acest proiect. Foto: Inquam Photos/George Călin

Fostul primar al Bucureştiului Gabriela Firea intervine în scandalul autorizării lucrărilor de consolidare a Planşeului Unirii - în care actualul edil Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă se contrazic pe tema documentaţiei necesare - apreciind că aceste lucrări reprezintă o urgenţă şi că este inadmisibil cum primarul general tergiversează lucrările pe care şi le-a asumat Primăria Sectorului 4 şi pe care le finanţează Guvernul României, informează news.ro.

„Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă, în folosul bucureştenilor şi al românilor care trec prin Capitală!”, srie Firea în finalul unei postări pe Facebook.

Firea a adăugat că primii paşi importanţi pentru rezolvarea situaţiei s-au făcut în mandatul său.

„Consolidarea planşeului din piaţa Unirii este o urgenţă şi este inadmisibil cum primarul general tergiversează lucrările pe care şi le-a asumat Primăria Sectorului 4 şi pe care le finanţează Guvernul României. Nu am crezut că o situaţie atât de gravă poate fi politizată la nesfârşit sau întârziată fără vreo logică! Cum să spui că lucrarea nu este o urgenţă când toţi specialiştii îţi spun tocmai invers, iar imaginile din subteran arată gravitatea?”, afirmă Gabriela Firea.

Ea admite că traficul va fi dat peste cap un timp în centrul oraşului, însă subliniază că mai importantă este siguranţa populaţie.

„Oare nu e suficient de grav că toată Piaţa Unirii se poate prăbuşi, în subteran fiind două linii de metrou?”, se întreabă fostul primar al Capitalei, în prezent europarlamentar PSD.

Firea îl felicită pe colegul său de partid Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, pentru implicarea în acest proiect, considerându-l „poate cel mai dificil din istoria recentă a Capitalei”.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a analizat, miercuri, starea deplorabilă în care se află în acest moment Planşeul Unirii, construcţia uriaşă de beton din Piaţa Unirii, prefectul Capitalei, Toader Mugur Mihai afirmând că urgenţa în această situaţie nu poate fi pusă sub semnul întrebării. La rândul său, primarul Sectorului 4, care a solicitat începerea lucrărilor la planşeu, a evidenţiat o situaţie discriminatorie în modul de lucru al Primăriei Generale, invocând similaritatea identificată în cazul Podului Grant.

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis miercuri, referitor la situaţia planşeului Unirii, că va elibera autorizaţia de construire după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, întocmai cum prevede legea. Edilul arată că, din toate expertizele tehnice analizate rezultă clar nevoia de consolidare a planşeului, însă niciunul dintre documente nu justifică eliberarea în regim de urgenţă a autorizaţiei.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liberalii, demoralizați după ce Nicolae Ciucă a declarat că l-ar fi votat pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

O femeie este cercetată penal după ce și-a obligat copiii să cerșească în București. Minorii erau abuzați și controlați permanent

Nicușor Dan anunță că 13 imobile din București vor fi consolidate seismic. Unul dintre ele este o vilă istorică din Piața Romană

Partenerii noștri