Live

Două treimi dintre angajații care au intrat în şomaj în ultimul an sunt femei

Data publicării:
FOTO: Agerpres

Ponderea femeilor şomere a crescut cu aproape 50% din cauza pandemiei, în timp ce ponderea bărbaţilor şomeri cu doar 16%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate de Monitorul Oficial. În termeni absoluţi, două treimi dintre angajații care au intrat în şomaj în ultimul an sunt femei.

"Conform Institutului Naţional de Statistică, în luna iunie a anului 2020 în România se aflau 457.000 de şomeri, cu 100.000 mai mulţi decât cu un an sau cu jumătate de an în urmă. Acest număr al şomerilor este cel mai înalt din ultimii trei ani. Situaţia provocată de pandemie a afectat în special statutul economic al femeilor. Analizând situaţia persoanelor cu vârsta peste 24 de ani, se poate observa că ponderea femeilor şomere în populaţia adultă de sex feminin a crescut cu 48% în termeni relativi faţă de acum un an (de la 2,5% la 3,7%)", se arată într-un comunicat al fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care operează Monitorul Social.

Potrivit aceleiași surse, prin comparaţie, ponderea bărbaţilor şomeri a crescut cu doar 16% în termeni relativi, de la 3,6% la 4,2%.

Se observă că, în termeni absoluți, șomajul în rândul bărbaților este mai ridicat (4,2%) decât în rândul femeilor (3,7%), însă, în ultimul an, numărul femeilor care au intrat în țomaj a fost mai mare. 

Șomajul în rândul femeilor a avut o creștere de 1,2% de la an la an, în vreme ce în rândul bărbaților a crescut cu doar 0,6%. 

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a dezbrăcat complet și a intrat pe teren, în fața a peste 50.000 de oameni, iar internetul ”a explodat”! Sancțiunea primită

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Teama de concediere, marea frică a angajaților români. Studiu: Șeful, principalul stres la serviciu

Paradox pe piața muncii. Cerere uriașă în România pentru joburile remote, în timp ce angajatorii vor să își readucă angajații la birou

Un nou job își face loc pe piața muncii din Kursk: săpător de tranșee. Se plătesc între 1.600 și 4.000 de dolari pe lună

Tinerii sunt dezorientați profesional. Motivele pentru care au ajuns să schimbe cel puțin șase joburi până la 25 ani

Partenerii noștri