Live

Decizia guvernului privind valoarea punctului de amendă după creșterea salariului minim pe economie

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook

Valoarea punctului de amendă rămâne neschimbată, la 165 de lei, a decis guvernul în ședința de vineri, potrivit purtătorului de cuvânt Mihai Constantin. Guvernul a majorat la începutul lunii salariul minim pe economie, în funcție de care se calculează valoarea punctului de amendă.

Punctul de amendă rămâne la valoarea de 165 de lei până la 31 decembrie 2024, iar preţurile RCA vor rămâne plafonate, pentru încă trei luni, respectiv până la sfârşitul lunii septembrie 2024, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Mihai Constantin, la sfârșitul ședinței de vineri.

„Prețurile RCA vor rămâne plafonate pentru încă trei luni, până la sfârșitul lunii septembrie 2024. Celelalte condiții rămân neschimbate, ca și până acum. Punctul de amendă rămâne la valoarea de 165 lei până la 31 decembrie 2024”, a declarat Mihai Constantin vineri.

Guvernul a aprobat la începutul lunii iunie creşterea salariului minim pe economie de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar de la 1 iulie.

Punctul de amendă rutieră se calculează în funcție de salariul minim pe economie și reprezintă 5% din valoarea acestuia.

Odată cu creșterea salariului minim de la 1 iulie la 3.700 de lei, și punctul de amendă ar fi trebuit să crească la 185 de lei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Schimbări importante în Codul Rutier. Poliția poate da amenzi pe baza filmărilor în care apar șoferi agresivi

Surse: Cele două variante discutate în Coaliție pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Când se ia decizia

Guvernul adoptă în ședința de joi majorarea salariului minim la 3.700 lei de la 1 iulie

Marcel Ciolacu anunță un nou pachet de ajutor pentru moldoveni: Planul Rusiei de a îngenunchea Republica Moldova a eșuat

Partenerii noștri