Live

Cum vă puteți proteja de infectarea cu virusul West Nile transmis de țânțari. Avertismentul INSP pentru această perioadă

Data actualizării: Data publicării:

Institutul Național de Sănătate Publică avertizează că temperaturile ridicate și valurile de caniculă care vin după ploi abundente favorizează apariția unor boli cum ar fi virusul West Nile care se transmite prin înțepătura de țânțar. INSP are o serie de recomandări pentru oameni, prin care să se protejeze împotriva infectării cu acest virus.

Astfel, INSP recomandă oamenilor să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să folosească substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, precum și substanțe insecticide în locuință și în jurul locuinței.

Cei la INSP mai recomandă persoanelor să aibă montate plase de țânțari la ferestre, iar celor care locuiesc la casă să dreneze bălțile de apă din jurul gospodăriei.

O altă recomandare este îndepărtarea recipientelor de apă stătută și gunoi menajer.

INSP a anunţat că, din data de 3 iunie, când a început perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile a fost înregistrat un caz de infectare, acesta fiind în Bucureşti.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prognoza meteo: Urmează două zile cu temperaturi de peste 30 de grade. În weekend, vremea se schimbă radical

România a avut cea mai fierbinte vară din istorie. Luna august 2024, cea mai caldă din 1901 încoace

Cod galben de ploi și caniculă în România. Care sunt județele afectate HARTĂ

Noi avertizări de vreme rea. Meteorologii au emis cod galben de caniculă și furtuni. În ce zone sunt anunțate ploi HARTĂ

Partenerii noștri