Cum se vede din Sibiu Alianța Vestului. Explicațiile lui Radu Vancu
Unul dintre liderii mișcării „Vă vedem din Sibiu”, Radu Vancu, a vorbit la Digi24 despre ce înseamnă Alianța Vestului pentru dezvoltarea României.
Istoria poștei, de la scrisori trimise cu diligența la e-mail
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Meteorologii anunță vreme caldă
Un șofer polonez circula cu TIR-ul pe contrasens, pe A1
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Telemedicină cu scandal. Șase aparate de radiologie noi zac nefolosite în spitalele din Bihor
Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă
„Cred că este o evoluție normală într-o Europă a regiunilor, o Europă descentralizată. Ce se întâmplă acum este, de fapt, punerea în aplicare a descentralizării pe care, cândva, domnul Dragnea – când făcea parte din USL- a încercat să o pună în operă, fără să reușească însă”, a spus Radu Vancu.
„Într-un fel, realitatea din teren repară ceea ce politicul nu a reușit. România trebuie să acceseze fonduri europene, unitățile teritoriale. Alianța Vestului este ceva perfect legal, perfect european și e departe se spaimele conspiraționiste, secesioniste pe care le vântură inclusiv alianța de la guvernare. Este, de fapt, o europenizare a României, în sensul dezvoltării regiunilor care compun România”, a adăugat Vancu.
Alianța Vestului, un parteneriat între Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea prin care se dorește atragerea fonduri europene direct de la Bruxelles, poate fi interesantă și pentru Sibiu, a declarat și primarul orașului, Astrid Fodor.
„Este o inițiativă interesantă a patru primari care conduc municipii reședință de județ situate în regiunile de dezvoltare vest și nord-vest ale țării. Cunosc acest proiect doar din mass media și nu mă pot exprima doar în baza a ceea ce am urmărit la televizor. Sunt convinsă însă că este o inițiativă constructivă, în sensul demarării unor proiecte comune pentru care inițiatorii doresc atragerea de fonduri europene, mai ales a fondurilor transfrontaliere”, a declarat Astrid Fodor pentru Turnul Sfatului.
Administrația locală din Sibiu nu a avut discuții cu niciuna din cele patru primării pentru a extinde parteneriatul în Regiunea Centru, a precizat primarul Sibiului. „Sibiul, care face parte din regiunea de dezvoltare Centru, nu a fost invitat și nu s-au purtat discuții în acest sens”, a mai spus Fodor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News