Live

Cum au ajuns milenialii generația „foodie” și cu ce își ocupă timpul generația „Z” în vremea pandemiei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Gettyimages

Peste 4 miliarde de oameni sunt închiși în casă, blocați de măsurile stricte luate de autoritățile din întreaga lume pentru a limita răspândirea bolii COVID-19. Ca urmarea a acestei perioade petrecute în casă consumul de media a avut o creștere fără precedent. În loc să mergem în parc, mall sau la restaurant am stat pe canapea și am butonat telefonul, laptopul sau televizorul. O analiză prezentată de World Economic Forum arată că că peste 80% dintre cei care au participat la un studiu în SUA și în Marea Britanie spun că au consumat mai mult conținut media de la izbucnirea pandemiei.

Un raport al Global Web Index arată că 68% dintre consumatori caută online informații noi despre pandemie, care este și principalul punct de interes pentru cei care accesează conținut media. Urmează interesul pentru muzică, filme, jocuri video sau rețete de gătit. La coada clasamentului sunt cei care susțin că încearcă să stea departe de internet, cei care caută vacanțe sau care citesc bloguri.

Însă, fiecare comportament diferă în funcție de generația din care persoana respectivă face parte.

Generațiile tinere sunt mai predispuse să își omoare timpul jucând jocuri pe mobil sau pe computer. Generația Z, adică cei care au până în 23 de ani, consumă cel mai mult conținut video online, milenialii se remarcă prin a fi generația „foodie”, deoarece sunt cei care caută rețete de gătit sau informații despre o alimentație sănătoasă, însă în același timp sunt printre cei mai mari consumatori de presă online, iar persoanele care fac parte din generația 40+ s-au orientat în special spre conținutul TV.

Sursa: World Economic Forum

Indiferent de tipul de conținut pe care îl consumăm, realitatea este că fiecare generație se bazează pe dispozitivele lor în timpul acestei pandemii pentru a se informa și pentru a se relaxa mai mult decât oricând, creând o oportunitate uriașă pentru companiile media de a-și asigura un public captiv.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

ANAF dezminte că implementarea e-Factura riscă să lase milioane de români fără energie şi gaze naturale

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

OnlyFans a devenit accesibil în China. Ce spun chinezii despre platformă

Partenerii noștri