Live

Comuna din Gorj unde sătenii udă grădinile și își spală mașinile cu apă din rețeaua publică. "E apă la discreție și este ieftină"

Data publicării:
În Roșia de Amaradia, județul Gorj, localnicii au voie să-și ude grădinile cu apă din rețeaua publică. Sursa foto: pandurul.ro

În timp ce în multe dintre localitățile din România, primăriile au impus restricții la apă din cauza secetei, într-o comună din Gorj localnicii nu duc deloc lipsă de apă. Ba chiar, cu dezlegare de la autoritățile locale, oamenii udă grădinile și își spală mașinile cu apa din rețeaua publică. Se întâmplă în Roșia de Amaradia, unde primăria a obținut fonduri europene să foreze puțuri la peste 200 de metri adâncime. Apa este bună și de băut, iar investiția totală se ridică la 700 de mii de lei, scrie Pandurul.ro.

Pentru localnicii din Roșia de Amaradia, comună afectată serios de minerit, perioada verii nu vine cu niciun fel de restricții când vine vorba de consumul de apă din rețea.

"Localitatea noastră a fost grav afectată de alunecările de teren din cauza lucrărilor de exploatare minieră. Lucrările au afectat inclusiv pânza freactică, motiv pentru care noi a trebuit să forăm sub nivelul de exploatare al unității miniere, să putem ajunge la o pânză freatică bogată. Avem ultimul put forat la 253 de metri. Nu am avut niciodată probleme cu apa și nici nu am impus vreodată restricții. Apa este ieftină, 2 lei metrul cub, oamenii au apometre și plătesc atât cât consumă. Rețeaua e administraă de noi", a declarat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

"Apă e continuu. Niciodată nu a fost oprită! Avem voie de la primărie să udăm grădinile, ce avem - cartofi, legume, tot", spune un localnic.

"E apă la discreție. Udăm grădinile, porumbii, spălăm mașinile. E și ieftină și ne permitem", a declarat un alt localnic pentru sursa citată.

Întreaga investiție s-a ridicat la aproximativ 700 de mii de lei, iar primăria a accesat fonduri europene în acest sens. Apa care ajunge la localnici este bună și de băut, întrucât sistemul a fost dotat și cu stație de filtrare, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

I s-a rostit numele și a fost cerut titular la naționala României, după ce a devenit numărul 1 la echipa de club

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un echipaj de ambulanță din Gorj a luat pauză în timp ce o pacientă aștepta în salvare să fie dusă la spital. Ce s-a întâmplat

Guvernul alocă bani suplimentari pentru fermieri. Ciolacu anunță noi fonduri și pentru autostrăzile Moldovei și Transilvaniei

Scandalul pe programul de instruire dintre doi polițiști, cercetat de IPJ Gorj: un șef de post și-a bătut subalternul

Descoperire macabră în Gorj: oase umane şi haine care au aparţinut unei femei, găsite lângă o benzinărie dezafectată

Partenerii noștri