Care este cea mai mare realizare de Centenar, în viziunea Oanei Pellea
„Nu se poate să furi din ţara asta şi să nu fii pedepsit”, spune Oana Pellea într-un interviu special despre România. Asta era regula acum 100 de ani, aşa ar trebui să fie şi acum, crede actriţa cunoscută pentru implicarea ei în viaţa civică.
Sorin Grindeanu are probleme cu o întrebare simplă de logică
Ce înseamnă pentru Putin că Prigojin este încă în viață
Cât costă o zi de grevă a profesorilor
Coronavirus. Aparate de ventilație mecanică, din donații
Istoria poștei, de la scrisori trimise cu diligența la e-mail
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Meteorologii anunță vreme caldă
„Sunt un cetățean al acest țări și ghinionul meu este, poate, că o iubesc foarte tare. Eu am citit Codul penal din vremea lui Cuza, acela e un cod penal real. El dacă ar fi luat așa cum e și pus azi în aplicare, nimeni nu ar mai avea nimic de obiectat. Pentru că dă fiecăruia ce merită. Nu se poate să furi și să nu fii pedepsit. Nu se poate să minți și să nu fii răspunzător de vorbele tale, de faptele tale. Nu se poate într-o țară civilizată, europeană. Într-o dictatură se poate orice”, spune Oana Pellea.
Întrebată dacă este mare pericolul dictaturii, actrița răspunde: „Eu cred că da”.
Oana Pellea mai spune că anul acesta, pentru prima dată, s-a gândit la posibilitatea să plece din țară.
„Am fost atât de uimită că m-am gândit la asta pentru prima dată. Asta înseamnă că tensiunea e mare, că nemulţumirea mea pentru soarta acestei ţări e enormă”, spune ea.
Totuși, adaugă Oana Pellea, în România există și oameni „excepționali”, dar care nu sunt în prim plan.
„Doar că oamenii în prim plan și oamenii care se văd pe ecranele televizoarelor sau în mass-media nu sunt ei. Din foarte multe motive. Un motiv e că nu mai vor ei să iasă în față și aici nu sunt de acord pentru că puterea exemplului e foarte importantă. Sunt oameni de o modestie extraordinară, sunt oameni care vor să ajute doar din spate. Nu e bine, pentru că așa îmi demonstrezi și mie că se poate și-mi dai și mie încredere că pot urni ceva”, spune Oana Pellea.
Ea le-a dat ca exemplu pe Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele asociației Dăruiește Viață, care construiesc un spital pentru copii cu bani din donații.
„Dacă mă întreb care e realizarea mare de Centenar, pentru mine este construirea acestui spital. Demonstrația faptului că se poate construi din donații un spital, fără niciun sprijin de la stat”, spune Oana Pellea.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News