Banca Mondială: 4.000 de morți în cazul unui cutremur major, în București
Un cutremur asemănător celui din 1977 ar putea duce la moartea a peste 4.000 de persoane în Bucureşti. Estimarea aparţine Băncii Mondiale, iar managerul de ţară al instituţiei susţine că este îngrijorător faptul că cea mai mare parte a PIB-ului României este produsă în zona cea mai expusă seismelor.
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat
Tatiana Proskuryakova, manager de ţară al Băncii Mondiale: „Bucureștiul este capitala din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat risc de dezastru seismic. Dacă stați să vă gândiți, mulți erați în viață în 1977, când a fost ultimul mare cutremur care a lovit Bucureștiul și atunci peste 1.500 de persoane au murit. Dacă un cutremur asemănător ar avea loc astăzi, vor fi cu siguranță peste 4.000. Este alarmant să te gândești că 70-80% din PIB-ul României este produs în zone expuse riscului seismic. Este important să fie investiții pentru o infrastructură mai bună, dar să aveți și proceduri mai bune de management în cazul dezastrelor”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News