Live

Avioane Spartan ale Forțelor Aeriene Române intervin pentru stingerea incendiilor de pădure din Mehedinți

Data publicării:
Avioane Spartan ale Forțelor Aeriene Române intervin pentru stingerea incendiilor de pădure din Mehedinți Foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Două aeronave Spartan ale Forțelor Aeriene Române intervin pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al localității Schitu de Sus din județul Mehedinți. Aeronavele au decolat în această dimineață din Otopeni.

„Ministrul apărării naționale a aprobat ca două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române să acționeze duminică, 8 septembrie, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al localității Schitu de Sus, județul Mehedinți.Aeronavele au decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, în jurul orei 10.30”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aproximativ 70 de pompieri cu 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit duminică dimineață pentru stingerea incendiilor de pădure din Mehedinți. În sprijin au venit și pompieri din cadrul ISU Dolj și ISU Olt, potrivit News.ro. De asemenea, la fața locului sunt prezente și trei microbuze, saci stingători şi unelte genistice.

”Sunt situaţii deosebite, ce necesită eforturi susţinute, deoarece zonele în care se manifestă focarele de incendiu sunt foarte greu accesibile echipajelor. Pentru sprijinirea acţiunilor de stingere, Ministrul Apărării Naţionale a aprobat ca două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române să acţioneze astăzi, 8 septembrie, pentru stingerea incendiilor de pădure manifestate pe raza judeţului nostru. În aceste momente, un elicopter Black Hawk echipat cu sistemul Bambi Bucket din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, acţionează în zona localităţii Schitul de Sus”, a transmis ISU Mehedinți, potrivit News.ro.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

Șeful Camerei Deputaților vrea filtre chiar la intrarea în Parlament, după incendiul provocat de un bărbat care a aruncat cu benzină

VIDEO Explozie puternică pe acoperişul unei clădiri cu zece etaje din Paris. Momentul deflagrației

Bazin semiolimpic construit într-o comună fără canalizare și rețea de gaze. "Mobilizez și babele din jurul meu și ne ducem împreună"

Partenerii noștri