Avertisment: Sistemele de supraveghere nu vă feresc de hoți. Hackerii le pot exploata foarte ușor
Odată cu vacanţa de sărbători vin şi pericolele. Hoţii abia aşteaptă ca românii să plece la mare sau la munte şi să-şi lase locuinţele nesupravegheate. Poliţiştii, ca în fiecare an, fac recomandări, însă nu toţi le ascultă şi îşi găsesc la întoarcere casele sparte. Nici cei care şi-au împânzit locuinţa cu sisteme de securitate şi camere de supraveghere nu sunt în totalitate protejaţi de infractori, pentru că mulţi hoţi au invăţat cum să le dezactiveze sau chiar să le folosească în propriul interes.
Autorul jafului de la banca din Iași vine cu o explicație halucinantă
Doi bărbați din Prahova au făcut live pe TikTok în timp ce jefuiau o locuință. „Sunt la furat! Vedeți?”
Jaf armat într-o bancă din Iași, făptașul e de negăsit.
Accident grav în Mehedinți: O mașină în care s-ar fi aflat trei hoți urmăriți de Poliție a intrat într-un TIR
Cât ne costă vacanțele în străinătate. Destinațiile cu cea mai ieftină mâncare
Jaf ca în filme în Italia. Hoții au incendiat câteva mașini și au reușit să fure 3 milioane de euro
Doi din trei români preferă să-și facă vacanța în țară
Vacanță de coșmar pentru sute de români. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate
Vacanța unor români în Grecia s-a transformat într-un coșmar
România este ţara în care trei locuinţe sunt prădate de hoţi în fiecare zi. În perioada sărbătorilor, pericolul este şi mai mare. Infractorii caută şi găsesc metode tot mai inventive de a da lovitura. Poliţiştii spun însă că sunt câteva reguli de aur pe care ar trebui să le respectăm, ca să găsim casa neatinsă atunci câd ne întoarcem din vacanţă.
Georgian Drăgan - purtător de cuvânt al Poliţiei Române: Să roage vecinii să verifice periodic starea locuinței, bineînțeles, înainte să plece de acasă să se asigure că au închis ușile, ferestre. Să nu posteze fotografii sau mesaje pe rețele de socializare întrucât vor atrage atenția persoanelor rău-intenționate care pot vizita locuința în lipsa proprietarilor și pot sustrage anumite bunuri. Există posibilitatea ca anumite persoane rău-intenționate să se prezinte la anumite locuințe și să afirme că sunt reprezetanții unor societăți de electricitate, de gaze, să solicite accesul în locuință.
Sunt sfaturi pe care nu toţi românii le respectă. Mulţi cred că hoţii n-au cum să fie atraşi de locuinţele lor. Se înşală amarnic, spun poliţiştii.
-Am credință că ori mă păzește Dumnezeu, ori nu mă păzește, indiferent. Dacă vor hoții să atace aici, dar nu au ce să fure de la mine.
-Și nu e puțin riscant?
-Și ce să fac? Să îmi fac griji? Să am drobul de sare deasupra capului tot timpul sau vorba aceea mai cultă, sabia lui Damocles?
Cei care vor să fie siguri trebuie să scoată din buzunar mii de lei pentru sisteme care să-i descurajeze pe hoţi.
Valentin Stan, jurnalist Digi24:De frica hoților, tot mai mulți români își dotează casele cu sisteme de securitate și camere de supraveghere. Ceea ce nu știu însă oamenii este faptul că infractorii reușesc să țină pasul cu tehnologia.
Liviu Arsene, expert în securitate cibernetică: Toate prezintă anumite vulnerabilități de securitate pe care hackerii le pot exploata foarte ușor de la distanță. O consecință este faptul că atacatorul vă poate supraveghea în locuință, mai ales dacă acele camere se află în imobil. Practic, nu doar dumneavoastră aveți acces, ci și atacatorii. În 2019, din păcate, este destul de ușor să compromiți astfel de sisteme inteligente conectate la internet.
10.000 de poliţişti îşi vor petrece minivacanţa în stradă. Ei trebuie să se asigure că hoţii nu strică sărbătorilor românilor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News