Live

Autoritățile din Brașov încearcă să scape de ciori, inclusiv prin uciderea păsărilor. “Creează probleme serioase şi disconfort"

Data publicării:
Specia de cioară grivă este vizată de un ordin de ministru privind uciderea a 1.184 de exemplare în județul Brașov. Foto: Alexandra Ion/ Societatea Ornitologică Română

Autoritățile locale din Brașov vor să reducă numărul de ciori din oraș, care, potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, “creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”. Acesta s-a întâlnit cu secretarul de stat Ionuţ Banciu de la Ministerul Mediului, instituție care urmează să emită un ordin de ministru privind uciderea a 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă” în tot județul. Însă din pădurile din jurul orașului pot fi recoltate doar 9 exemplare, conform Bună Ziua Brașov.

„Am discutat şi analizat ordinul de ministru privind cotele de recoltă pentru păsări, care urmează să fie semnat. Acest ordin va permite intervenţia pentru reducerea numărului de ciori din oraşe şi implicit din municipiul Braşov, unde această specie de păsări creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, după întâlnirea cu secretarul de stat Ionuț Banciu din cadrul Ministerului Mediului.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Mediului, Ionuţ Banciu, pentru a scăpa de ciori sunt luate în calcul două variante: capturarea şi relocarea sau recoltarea.

În ceea ce priveşte capturarea, situaţia este complicată, pentru că, a explicat reprezentantul ministerului, „va trebui aprobat modelul de capcană pentru prinderea ciorilor”, scrie publicația locală.

„Recoltarea poate fi o variantă. De altfel, ordinul de ministru prin care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări a trecut de etapa de dezbatere publică şi urmează să intre în vigoare. Totuşi, viceprimarul Braşovului va lua legătura cu Dan Ionescu, specialist în cadrul Societăţii Ornitologice Române, pentru a vedea ce soluţii sunt pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Banciu.

Conform proiectului ordinului de ministru, în sezonul 2021 – 2022, în judeţul Braşov pot fi recoltate 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă”. Din fondul de vânătoare Timiş (care include suprafeţe de pădure din jurul Braşovului), administrat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, se pot recolta 9 exemplare de cioară grivă.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Traficul feroviar, afectat de condițiile meteo extreme: copaci căzuți pe șine în Brașov și Iași

Târgul de Crăciun din Brașov poate fi vizitat începând de vineri, 29 noiembrie. Căsuțele din Piața Mare au un concept nou în acest an

Silviu Prigoană a murit. I s-a făcut rău într-un restaurant din Bran. Ipotezele medicilor

Allen Coliban, fostul primar al Brașovului, la un pas de bătaie cu deputatul AUR Dan Tănasă. „Ești un mafiot, un hoț”

Partenerii noștri