Aproape 50 de studenți de la Facultatea de Drept ar putea fi exmatriculați după ce ar fi fraudat examene online
Aproape 50 de studenți de la Facultatea de Drept care se pregăteau pentru viitoare cariere în magistratură sau avocatură ar putea fi exmatriculați pe motiv de fraudare a unor examene. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept a Universității București, a explicat pentru Edupedu.ro că este o premieră în istoria unității și că a fost șocat să constate amploarea fenomenului și totodată organizarea studenților, care au profitat de pandemie și de sistemul de examinare online creând grupuri de comunicare paralele în care rezolvau în comun subiectele de examen.
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Condițiile în care Klaus Iohannis ar demisiona din funcție. Ce a răspuns președintele
Zile de doliu la Timișoara în amintirea eroilor căzuți în Revoluția din 1989. Mărturiile revoluționarilor
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Cristi Popa, jurnalist Digi24: Este vorba de un examen la Facultatea de Drept care a avut loc la începutul acestei luni, pe 2 februarie. Examenul s-a desfășurat online, la fel cum s-a întâmplat și cu celelalte examinări în această perioadă.
A existat o suspiciune cu privire la felul în care s-a desfășurat acest examen. Reprezentanți din conducerea Universității, inclusiv decanul, spun că mulți dintre studenți ar fi copiat și așa ar fi trecut și că această situație este una inadmisibilă. Au făcut o anchetă internă și au descoperit că 49 dintre studenți ar fi apelat la această metodă, ar fi fost înființate grupuri pe WhatsApp, care în timpul examinării ar fi existat un dialog, s-ar fi oferit răspunsuri la problemele din acel examen.
Lucrul acesta în schimb este contrazis de o parte dintre studenți. Cu unii dintre ei am vorbit. Spunea că nu au auzit de o astfel de practică dar, pe de altă parte, nici că ar fi dovezi în așa fel încât cei 49 de colegi să fie exmatriculați. Parte dintre cei vizați de această anchetă internă spuneau că vor merge chiar în instanță, după caz, dacă se va merge mai departe cu această decizie a exmatriculării.
Decanul Facultății spune că este inadmisibil un astfel de comportament, mai ales că vorbim de studenți care în viitor ar putea să devină procurori, avocați sau magistrați.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News