Apartamentele noi, mai scumpe ca anul trecut
Românii nu mai vor să locuiască în apartamente vechi, mici şi demodate. Acest lucru înseamnă că locuinţele noi continuă să se scumpească, pentru al treilea an consecutiv. În prima lună din 2018, Cluj-Napoca a rămas oraşul cu cele mai mari preţuri pe piaţa imobiliară.
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
Angajații Wizz Air au inhalat vapori toxici în cabina avionului care zbura de la Cluj
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova, turul II: Sandu vs Stoianoglo. Val de alerte cu bombă la secții de vot, inclusiv în România
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Cererea mare de locuinţe noi se vede şi în preţurile de vânzare. Statisticile întocmite de pagina imobiliare.ro arată că preţul pe metru pătrat a crescut de la 1.164 de euro, cât era la finalul anului trecut, la 1.172 de euro.
Creşterea a fost susţinută exclusiv de locuinţele noi, în timp ce casele vechi nu mai dictează piaţa, aşa cum a fost până acum.
Diferenţa se vede cel mai bine în Cluj-Napoca. Preţul locuinţelor din blocurile vechi a început să scadă în acest an cu 0,46%. În schimb, preţul apratamentelor noi s-a apreciat cu 1,43%. Asta înseamnă o creştere a preţului mediu pe metru pătrat utili de la 1.399 la 1.419 euro.
Cluj-Napoca rămâne şi anul acesta cel mai scump oraş de pe piaţa imobiliară.
Gigi Ştefan, agent imobiliar: Apartament de 130 de metri utili pe Regele Ferdinand, etaj intermediar, finisat, la cheie, mobilat şi oferta a fost de 285.000 de euro.
În Braşov, numărul tranzacţiilor imobiliare s-a dublat în ianuarie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate imobiliară.
Adrian Munteanu, agent imobiliar: Am depăşit pragul psihologic de o mie de euro la metru pătrat în Braşov.
Claudiu Loghin, jurnalist Digi24 Brasov: Un apartament de 2 camere într-un bloc nou din Brașov costă între 35.000 si 55.000 de euro, în funcție de zona unde este amplasat. Asta în timp ce același tip de locuință, dintr-un bloc construit înainte de 1989 costă între 40.000 și 50.000 de euro.
Statisticile arată că Brasovenii prefera apartamente aflate în zone din apropierea centrului istoric.
În Capitală, preţul pentru locuinţele vechi s-a menţinut constant anul acesta, la o valoare medie de 1.187 de euro pe metru pătrat. Cel al locuinţelor noi a crescut însă cu 1,45%: de la 1.306 la 1.325 de euro pe metrul pătrat util.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News