Live

Anunț important pentru bucureșteni: Termoenergetica începe probele de presiune pentru calorifere

Data actualizării: Data publicării:
Termoenergetica începe probele la cald în sistemul de încălzire al Capitalei. Foto: Digi24

Compania Termoenergetica Bucureşti va începe săptămâna viitoare să încarce cu apă instalaţiile de alimentare cu energie termică şi să desfăşoare probele de presiune, pentru pregătirea reţelei pentru noul sezon de încălzire, anunță compania într-un comunicat preluat de News.ro.

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, miercuri, 18 septembrie 2024, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare. Acţiunile sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2024-2025”, scrie în comunicatul transmis joi.

Consumatorii sunt rugaţi să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor). Compania aminteşte că este obligaţia asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

„Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, respectiv după îndeplinirea condiţiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/ 2018. Totodată, vă comunicăm că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”, mai precizează compania.

Hotărârea de Guvern la care face referire Termoenergetica în legătură cu începerea furnizării de căldură în sistem centralizat prevede că „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20,00-6,00”.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Taximetrist bătut și lăsat fără mașină în București. Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv

Termoenergetica începe azi încărcarea cu apă şi probele de presiune la instalaţiile interioare pentru noul sezon de încălzire

Misterul morții doctoriței Gabriela Ștefănescu din Iași: a fost găsită fără suflare într-un hotel din București

Un polițist pe motocicletă a lovit în plin o femeie pe o trecere de pietoni din Capitală. Imagini șocante cu momentul impactului

Partenerii noștri