Live

Ambulanţele au fost transformate în săli de aşteptare şi tratament pentru pacienții din Timiș, în așteptarea unui pat liber la ATI

Data publicării:
Foto: Arhivă Digi24

Angajații Ambulanței din Timiș spun că au ajuns să transforme autospecialele în săli de așteptare și de tratament până când se găsesc locuri libere pentru internarea pacienților. Numărul mare de infectări cu Covid-19 a dat peste cap spitalele, iar cadrele medicale încearcă să facă față situației. În municipiul Timișoara, rata de infectare depășește 8 la mia de locuitori. 

Pe lângă cei infectați cu SARS-CoV-2, există și pacienți non-Covid care iau cu asalt secţiile UPU, iar până să ajung să îi consulte un medic trec zeci de minute. Aglomeraţia nu este însă singurul motiv.

„Există, de exemplu, o distanţare mai mare în timp, în momentul în care vrei să faci investigaţii radiologice. Pentru că, după fiecare pacient, se nebulizează, se şterge. Nu mai e ca în 2019, când puteai să trimiţi pacient după pacient. Am avut şi situaţii în care pacienţii au aşteptat chiar şi o oră, o oră şi jumătate”, explică Mihai Grecu, şeful UPU de la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru Mediafax.

Excepţie fac pacienţii în stare gravă, care au prioritate, dar dacă au COVID-19 situaţia se complică şi pentru ei. Stau ore în şir în ambulanţă, până se eliberează un pat la ATI.

Marius Cioclu este ambulanțier și a avut un astfel de caz în urmă cu două zile, mai scrie sursa citată. A dus un bolnav dependent de oxigen la Spitalul Victor Babeş, dar toate locurile erau ocupate.

„Au sunat la stadionul CFR, au sunat la Policlinica CFR, au sunat la Clinica de Recuperare Ascar, nu au găsit locuri. Am mai stat, au venit prima oară după 40 de minute, mi-au spus să vadă ce mai fac, au mai venit la o oră şi ceva şi mi-au spus să mergem la Lugoj”, a povestit Marius Cioclu, pentru Mediafax.

Tuburile de oxigen au devenit cel mai preţios lucru în ambulanțe

Ambulanţele se transformă astfel în săli de aşteptare şi tratament, iar tuburile de oxigen au devenit cel mai preţios lucru.

Înainte de pandemie, erau încărcate o dată la 4-5 zile. Acum, sunt umplute şi de două ori pe zi. Mai ales că ambulanţele sunt chemate şi în ajutor la UPU.

„La Spitalul Municipal, o dată, când s-a rămas acolo fără oxigen a fost chemată ambulanţa, pentru a substitui această lipsă de oxigen. Am şi suplimentat cu 45-50 de tuburi rezervele noastre. Dispunem de 650 de tuburi în prezent şi eram pregătiţi să deplasăm ambulanţe, să facem schimburile de oxigen, în curţile spitalelor. S-au făcut resuscitări şi în curtea spitalului”, a declarat Iancu Leonica, şeful SAJ Timiş.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rafila trimite Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni, după ce UPU a fost inundată: „Și angajații pot curăța scurgerile”

Din pacient s-a transformat în hoț. Un bărbat a plecat cu un nebulizator de la UPU Sebeș

Fată de 15 ani decedată la UPU, după un al doilea stop cardiorespirator

Anchetă la Spitalul din Deva. Șeful CJ Hunedoara s-a dat drept pacient la UPU: „Am stat 45 de minute, nu am fost luat în seamă”

Partenerii noștri