Live

Şefa de la ARR reclamă o „eroare materială” în declaraţia de avere: de fapt, câştigă în jur de 7.000 de euro pe lună, nu 18.000

Data actualizării: Data publicării:
Aurelia Surulescu (d) este şi vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate. Foto: Facebook/Graţiela Drăghici

Aurelia Surulescu, angajata la stat în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Rutiere Române şi directoarea acestei instituţii care a încasat, conform propriei declaraţii de avere, aproape 18.000 de euro pe lună în 2019, susţine că „s-a strecurat o eroare materială” în privinţa venitului său salarial şi că în realitate câştigă doar 1.360 de euro pe lună.

Update: Aurelia Surulescu şi-a publicat declaraţia de avere „rectificativă”, conform căreia veniturile salariale de la ARR sunt de 79.180 de lei pe an. În acelaşi timp, declaraţia include la capitolul „venituri din alte surse”, peste 14.000 de lei/an ca preşedinte al Consiliului de Conducere al ARR, 144.622 de lei/an ca evaluator competenţe la ARR, 147.044 de lei/an ca membru în CA al RAR (Registrul Auto Român) şi 10.586 lei indemnizaţie consilier local.

ŞTIRE CORECTATĂ: Textul a fost actualizat cu sumele corecte şi complete din declaratia de avere rectificata, care nu corespund în totalitate cu cele din comunicatul Aureliei Surulescu.

„Am constatat faptul că, în declaraţia depusă de subsemnata, s-a strecurat o eroare materială în ceea ce priveşte venitul salarial pe anul 2019, obţinut de la ARR pentru funcţia de director general al ARR, în declaraţie fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515”, precizează Surulescu, într-un drept la replică.

Aurelia Surulescu a spus că, în realitate, venitul său anual de la ARR a fost de 79.180 de lei, adică 6.598 de lei pe lună.

Declaraţie de avere Aurelia Surulescu. Sursa: arr.ro

„Prin urmare conform realităţii venitul lunar încasat în anul 2019 aferent funcţiei de director general al ARR a fost de aproximativ 6.598 de lei, respectiv 1.360 de euro”, a spus directoarea ARR.

Pe lângă salariul de la ARR, Surulescu a mai încasat în 2019, peste 14 mii de lei, ca preşedinte al ARR, plus alţi peste 144.000 de lei  ca „evaluator competenţe profesionale” la aceeaşi instituţie. De asemenea, Surulescu a mai primit peste 147 de mii de lei în calitate de membru CA al RAR şi peste 10.000 de lei indemnizaţia de consilier local.

Venituri din alte surse, Aurelia Surulescu în 2019. Sursa: arr.ro
Venituri din alte surse obţinute de Aurelia Surulescu în 2019. Sursa: arr.ro

În total, veniturile anuale ale Aureliei Surulescu (ARR + RAR + consilier local) s-au ridicat la suma de 396.240 de lei, echivalentul a 82.550 de euro/an, adică circa 6900 de euro pe lună.

Aurelia Surulescu a fost prelucătoare prin așchiere, absolventă de liceu industrial și de școală medicală și a mai lucrat dactilografă și documentaristă la un spital, înainte să ajungă șefă de comunicare la Primăria Sector 6. După ce în anii 2000 a absolvit facultatea Biotera și a obținut un master în securitate și terorism, ajunge în 2012 la Autoritatea Rutieră Română.

Potrivit declarației de interese, Aurelia Surulescu este vicepreședinte al Organizației Femeilor Social Democrate, președintele OFSD Sector 6 și vicepreședinte PSD sector 6.

Iniţial, Aurelia Surulescu trecuse în declaraţia de avere venituri încasate în 2019 de 714.000 de lei de la ARR unde este șef serviciu, la care se adaugă indemnizația de președinte al CA și membru al Consiliului de Administrație - peste 160.000 de lei și 144.000 de lei încasați tot de la Autoritatea Rutieră pentru „evaluator competențe profesionale”. În total, aproape 900.000 de lei încasați într-un an.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A devenit oficial aliatul nostru împotriva României!" Anunțul făcut de presa din Kosovo, la două zile după decizia UEFA

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidențiale 2024. Cine sunt cei 14 candidaţi la scrutinul de duminică și în ce ordine sunt pe buletinul de vot

Traian Băsescu, apel pentru susținerea lui Lasconi. „Cel mai bine plasat candidat de dreapta poate intra în turul 2, cu o condiție”

Marcel Ciolacu, reacție în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”

Bolojan face apel la un candidat unic de dreapta: „Să găsească o soluţie în al 11-lea ceas”. Răspunsul Elenei Lasconi

Partenerii noștri