Live

Scandal între giganți. Booking ar fi folosit fără permisiune datele Ryanair. Ce a decis un tribunal din SUA

Data actualizării: Data publicării:
Gigantul Booking.com e vinovat de fraudă şi abuz informatic, potrivit documentelor instanței, citate de Reuters. Sursa foto: Profimedia Images

Un tribunal american a decis că gigantul Booking a folosit fără permisiune datele de pe site-ul Ryanair. Acum, platforma de rezervări hoteliere și de apartamente este vinovată de fraudă şi abuz informatic, potrivit documentelor instanței, citate de Reuters.

După procesul din SUA, potrivit Tribunalului Districtual din Delaware, a rezultat că platforma folosită de milioane de oameni din toată lumea a încălcat Legea privind frauda şi abuzul informatic. Practic, Booking.com a accesat anumite date ale site-ului Ryanair fără autorizaţie, „cu intenţia de a frauda", arată verdictul procesului.

Ryanair este, potrivit presei internaționale, compania aeriană cea mai mare din Europa după numărul de pasageri.

Reacția Booking. Compania va face recurs

Potrivit sursei citate, reprezentanții Booking.com au transmis că cei din conducere sunt dezamăgiți de decizie şi că vor face recurs. Instanţa a respins, totodată, acuzaţiile Booking.com conform cărora Ryanair ar fi defăimat platforma de rezervare.

De unde au plecat probleme între Ryanair și ceilalți giganți

Nu este pentru prima dată când Ryanair lansează în ultimii ani o serie de acţiuni în justiţie. Acestea sunt făcute împotriva platformelor de rezervare care revând biletele fără permisiune. Unele companii ar folosi un software de scraping pentru a găsi şi revinde bilete. Acestea adaugă însă taxe suplimentare, iar operatorii aerieni comunică mai greu cu pasagerii.

„Ne aşteptăm ca această hotărâre să pună capăt pirateriei pe internet şi suprataxării comise atât asupra companiilor aeriene, cât şi asupra altor companii de turism”, a declarat directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, într-un comunicat preluat de presa internațională.

Ela adăugat că decizia va forţa agenţiile de protecţie a consumatorilor din Marea Britanie şi din Europa să ia măsuri pentru a interzice folosirea ilegală a datelor publicate pe site-uri şi suprataxarea consumatorilor pentru zboruri şi servicii auxiliare.

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Brigitte Macron a primit 8.000 de euro despăgubiri, după ce două femei au susținut că prima doamnă a Franței a fost anterior bărbat

Cazul Sf. Pantelimon: De ce au fost eliberate cele două doctorițe. Acuzațiile procurorilor au fost desființate de Curtea de Apel

Interceptări în dosarul fraților Tate despre femeile care făceau videochat. Tristan recunoaște că este proxenet: Mâine strângem „mieii”

Fosta lideră din Bangladesh acuză Statele Unite de implicare în înlăturarea ei de la putere. Reacția SUA

Partenerii noștri